Cool Bun

Amerikaans

Cool Bun
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenAmerikaans
SpecialiteitBiologisch
Accommodatie terras, brunch, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 18:00 tot 22:30
di van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
za van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
zo gesloten

Over Cool Bun

Gezonde junkfood

Gezonde junkfood: een contradictio in terminis? Niets is minder waar. Op een boogscheut van de Charleroisesteenweg in Sint-Gillis is het net dat wat Cool Bun sinds enkele maanden serveert. Het is een hamburger joint waar alles homemade en bovendien biologisch is. Deze hamburgers dienen getest! In de eetzaal staan de muren vol met citaten van beroemde wereldburgers zoals Einstein of JFK. Voor het overige is er van aankleding geen sprake.
Om te starten delen we een portie onion rings (€10). In Europa kom je ze minder tegen, maar in de eetcultuur van de VS zijn ze gemeengoed. In ringen gesneden ajuin worden door een beslag gehaald en gefrituurd. Simpel, alleen om dit tot een goed einde te brengen, is niet altijd evident. De moeilijkheidsgraad zit hem in het beslag. Dat moet licht en krokant zijn. Precies zoals die op het langwerpig bord dat tussen ons in wordt gezet. Krokant, in verse olie, gefrituurde ajuinringen met verschillende diameters. Helemaal niet vettig. Over de saus vallen er twee dingen op te merken. Die is om te beginnen over de ringen genappeerd, terwijl het eerder de bedoeling is om onion rings te dippen in een saus. Daarenboven is het zoetzure saus die perfect past bij loempia's, maar bij onion rings hoort er eerder een saus op basis van yoghurt. Niet getreurd, het gaat immers om details. We drinken hierbij een biologische Saison Dupont(€3,50). Saison is een unieke bierstijl uit Henegouwen die twintig jaar geleden op sterven na dood was, maar nu aan een indrukwekkende remonte bezig is. Het is een dorstlessend zomerbier. De Saison van Dupont is zonder twijfel de allerbeste en dan nog eens biologisch op de koop toe.
Dan worden onze burgers geserveerd. Een ongletburger (€10) aan de overzijde van de tafel en een zeebaarsburger (€14) aan mijn zijde. Op het bord liggen de burgers in het midden met links ervan homemade frieten die iets krokanter hadden mogen zijn en rechts een smaakvolle frisse salade. De dressing is echter niet zuur genoeg. De buns, de burgerbroodjes, zijn heerlijk. Ze worden ter plaatse gebakken en zijn licht maar hebben toch een stevige beet. Op het onderste platte deel van de bun ligt een blad sla, wat zongedroogde tomaten en dan de ongletburger of stukken gegrilde zeebaars. De gemalen onglet smaakt zoveel beter dan gewoon rundgehakt. Van een win-winsituatie gesproken. Een stuk van het rund dat goedkoop is omdat niemand het wil en dat veel meer smaak heeft. De zeebaars heeft een unieke smaak door de hiziki, een gedroogd zeegras dat groeit aan de Japanse kust, erop gestrooid tijdens het grillen.
Als nagerecht laten we nog een cookie sandwich (€7) en een brownie (€5) aanrukken. Die laatste is veel te zwaar, een betonmix, maar de à la minute versgebakken cookies met ertussen een bolletje ijs zijn overheerlijk. Voldaan betalen we €61 en zijn het erover eens dat Cool Bun een aanwinst in het Brusselse horecalandschap is.

'Biologische hamburger joint, een aanwinst voor het Brusselse horecalandschap'

woord Bart Billen
(9/06/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Cool Bun

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Cool Bun

Berckmansstraat 34
1060 Sint-Gillis
Tel: 02/537.80.02

www.cool-bun.be

toon kaart


meer Amerikaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden