Les Brassins

Belgisch-Frans

Les Brassins
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie airco, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €6,5 tot €12
Hoofdgerecht €11,50 tot €20
Nagerecht €2,5 tot €7,5
Maaltijdcheques
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 00:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 00:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 00:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 00:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 00:00
za van 12:00 tot 00:00
zo van 12:00 tot 00:00

Over Les Brassins

Sgt Pepper's stoemp

Zo essentieel als Le Guide du Routard is voor het maken van een restaurantkeuze ergens in Frankrijk, zo hopeloos gedateerd, foutief en totaal onbruikbaar is deze gids voor Brussel. Je moet het maar doen om restaurant Friture René als 'Friterie René' onder de frietkoten te catalogeren. Au Suisse staat er nog steeds in als sandwichinstituut (dus met brood van Au Vatel), terwijl er al van vorig jaar totaal oneetbaar afbakbrood aan de klanten wordt gevoederd. Ten slotte nog dit: Frituur Martin is al sinds december dicht wegens pensioen. Er is echter wel één enkele referentie die mijn aandacht trekt en dat is die van Les Brassins. Het is een bistro met vooral Belgische specialiteiten en een indrukwekkende bierkaart. Let op: je kunt er niet terecht om enkel een pint te drinken. Dat staat natuurlijk weer verkeerd vermeld in de Routard. Het interieur is dat van een bruin café met een mooie plankenvloer, simpel houten meubilair en tegen de muren een immense verzameling historische emaillen publiciteitspanelen voor bier. Het is gelegen in een door god en klein Pierke verlaten straat, op een boogscheut van de Gulden Vlieslaan. Daarenboven is het in het weekend non-stop open. Ideaal voor of na een filmvoorstelling of als redding bij een appelflauwte tijdens het shoppen.
Ik land er op een zeldzame koude zomerse dag. Met dit weer wil ik winterse kost eten. Als aperitief kies ik uit de 60 bierreferenties een XX Bitter (€3,10) van Brouwerij De Ranke uit Wevelgem. Een ongelooflijk bitter bier dat dus perfect de appetijt aanscherpt. Het superverse zwarte meergranen-boerenbrood past hier perfect bij. Als voorgerecht probeer ik de ajuinsoep (€7) uit. Die wordt in een diep bord geserveerd. Bovenop de soep drijven prettige vetogen en de soep zit bomvol ajuin. Dat gaan Madame en Junior zich vanavond beklagen. Hierbij komen naar mijn mening te kleine porties croutons en geraspte gruyère. Daarenboven zijn de gefrituurde soldaatjes oneetbaar vettig. Ik zweet als ik de soep op heb. Ondertussen ben ik aan het kicken op de muziek van de Beatles die ze hier continu draaien.
Vervolgens wordt de stoemp van de dag (broccoli) met worst en spek in een plas bruine saus (€11,50) opgediend. Het vlees van de worst heeft een ruwe structuur. Het hadden er gerust twee mogen zijn. Het braadspek is lekker dik, goed doorbakken maar het is slechts een derde van een braai. Het is wel prima dat in de puree nog dikke brokken aardappel zitten. Minpunt is dat de bruine saus licht zuur smaakt. Ik drink hierbij een Taras Boulba (€2,90) van het vat. Dat is een lichtblond, sterk gehopt bier met verfrissende nuances van citrusvruchten van de jonge Brasserie de la Senne.
Als nagerecht eet ik een dame blanche (€6,50) die gewoon oké is. Met de koffie erbij bedraagt mijn rekening een democratische €33,20. Dat is supergoedkoop gezien het restaurant tussen de poepchique Gulden Vlies- en Louizalaan ligt. Per geluk heb ik nog een biljet van €50 bij, want kredietkaarten worden niet aanvaard.

'Goed adres om voor geen geld volkse gerechten te eten en bieren te proeven in een poepchique buurt'

woord Bart Billen
(18/08/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Les Brassins

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Les Brassins

Keienveldstraat 36
1050 Elsene
Tel: 02/512.69.99

www.lesbrassins.com

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden