Le Passage

Frans

Le Passage
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco, honden toegelaten, terras, tuin, bar/lounge, eigen parking, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €21 tot €40
Hoofdgerecht €29,50 tot €40
Nagerecht €9 tot €12
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
za van 19:00 tot 21:30
zo gesloten
Gesloten op feestdagen.

Over Le Passage

Een nieuwe Passage!

La Passage opent een nieuw restaurant, pal naast het oude. We grijpen onze kans om het Ukkelse etablissement te bezoeken dat bekroond werd met een ster in de Michelingids. Pierre Duqué is verantwoordelijk voor het onthaal en Rocky Renaud staat aan het fornuis. We monsteren de nieuwe inrichting en knikken goedkeurend, het restaurant is niet alleen groter, er is ook meer licht. We nemen plaats aan een tafeltje in een van de twee zalen. Terwijl we de kaart bestuderen, drinken we een glaasje champagne (Autréau, €10,50). We weten al dat de chef zijn klassiekers kent en daar graag een hedendaagse en Aziatische draai aan geeft. Tijdens deze maaltijd komen we alles te weten over galanga, manoa van groenten, talaumazaadjes en ajowanolie. In overleg met ons gezelschap beslissen we om het eerder klassiek te houden. Hoewel, de stukjes noordzeekrab en de gemarineerde makreelfilet heeft een Japanse toets van algenmosterd, koraalmayonaise en zachte wasabi (€24). Het gerecht smaakt fris en harmonieus. Er worden ook kleine hapjes geserveerd, zowel voor wie een menu neemt als voor wie à la carte eet: een Boudeuseoester, een brandade van kabeljauw (met een origineel laagje tomatenpasta met komijn) en een langoest. Vervolgens arriveert ons tweede voorgerecht: ravioli van champignons, persillade en een bouillon van boleten (€24). Net zoals het eerste delen we dit met onze disgenote en we vinden het allebei heerlijk. Daarbij drinken we een klassieke rode Bourgogne, de Savigny-les-Beaune 2006 premier cru Les Serpentières van Pavelot. De prijs is stevig, €64, maar hij smaakt heerlijk bij dit gerecht en past ook uitstekend bij ons hoofdgerecht: een hazenrug met peperroomsaus, truffels en ganzenlever. Een klassieker! Een sublieme keuze, hoewel de prijs niet mals is (€40 per persoon). De hazenrug is perfect gegaard (een beetje rosé, zoals gevraagd). Tot onze grote vreugde wordt er saus bij geserveerd. We moeten moeite doen om alles op te krijgen. Dan is het tijd voor het dessert. Meestal worden we niet wild van de dessertenkaart, hier hebben we moeite om een keuze te maken uit zoveel lekkers. Mijn tafelgenote gaat voor kaas: een nem van geitenkaas met lavendelhoning, dadels en niora (€12). Ik kies voor het poëtische Comme une fôret noire met sorbet en een mousse van morellen (€ 9,80). We genieten na van een smakelijke maaltijd die de gepeperde rekening waard is.

woord Patrick Fiévez
vertaling Beryl Muller
(8/12/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Le Passage

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Le Passage

J & P Carsoellaan 17
1180 Ukkel
Tel: 02/374.66.94

www.lepassage.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden