à table!

Belgisch-Frans, Belgisch-Frans

à table!
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Belgisch-Frans
SpecialiteitStreekgerechten,
Accommodatie honden toegelaten, terras, kindvriendelijk, aangepast voor andersvaliden
Mogelijkheden af te halen, levering aan huis
Prijzen
Budget €45-50 €
Voorgerecht €6 tot €
Hoofdgerecht €13,50 tot €17,90
Nagerecht €9,50 tot €11,90
Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:30
Komt ook bij je thuis koken.

Over à table!

Aan tafel bij een professional

We bevinden ons in een kleine handelswijk in Oudergem. Hier opende Sébastien Renoux drie jaar geleden zijn restaurantje à table. Zeiden we daar restaurantje? Op basis van het aantal couverts (34) moeten we wel de verkleinvorm gebruiken. Voor de bediening en de kwaliteit van de gerechten gaat deze omschrijving echter niet op. In de onmiddellijke omgeving zijn de restaurants dun gezaaid. Het etablissement kan dus rekenen op een aantal trouwe klanten. Je kan de chef ook bij je thuis laten koken. We kennen hem van het restaurant van zijn broer, het uitstekende Achepot op het Sint-Katelijneplein. Hier laat hij zien wat hij op z'n eentje in zijn mars heeft. Hij levert professioneel werk af. Op de kaart staan culinaire klassiekers en voor de suggesties laat hij zijn creativiteit botvieren. Voor elk wat wils. De inrichting bestaat uit zwarte tafels en prachtige (en comfortabele) stoelen, een ietwat kitscherig-trendy decor. De bediening is vriendelijk. We werpen een blik op de kaart en kiezen onmiddellijk voor het menu met als aperitief een coupe schuimwijn, een crémant uit Luxemburg. Er is één menu dat €35 kost en bestaat uit drie gangen (voor-, hoofd- en nagerecht) en een aperitief. We krijgen de keuze uit een hele reeks mogelijkheden.
Tante Jacqueline, de tante van de chef, heeft het geheim van haar recept voor een boerenterrine prijsgegeven. De lever, uitjes en augurken smaken stevig door. De terrine wordt geserveerd met een kleine salade en een brioche. Ik had hier liever een stukje stokbrood bij gegeten (€10,90 à la carte). Mijn gezelschap kiest voor de salade van sint-jakobsvruchten, die alle vier goed gebakken zijn (€11,90). Vervolgens krijgen we drie (!) parelhoenrolletjes met witlof en een puree van groene kool met spekjes (€16,90), een echt seizoensgerecht. Aan de uitvoering van deze schotel kan je zien dat we met een ervaren chef te maken hebben. Hetzelfde geldt voor de met ganzenlever gevulde kwartel en een heel geconcentreerde jus (€16,90). Het eten wordt warm geserveerd, iets wat niet altijd even evident is! We sluiten klassiek af met een dame blanche en appeltaart (€6). Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. We drinken een fles rode wijn uit de Rhônestreek, appellation Ventoux: een Orca VI uit het uitstekende wijnjaar 2007, een echte aanrader (€23,50). De prijs van de wijnen is niet overdreven: van €19,50 tot €35,50 (voor een Châteauneuf-du-Pape). We kunnen dit etablissement aanbevelen voor zijn kaart waarop klassiekers staan als kalfsblanket en een met mosterd geroosterd hammetje.

woord Patrick Fiévez
vertaling Beryl Muller
(9/02/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over à table!

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over à table!

E. Henrardstraat 15b
1160 Oudergem
Tel: 02/673.63.47

www.restoatable.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden