bon bon

Frans

bon bon
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco, terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €14 tot €18
Hoofdgerecht €28 tot €55
Nagerecht €36 tot €40
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 19:30 tot 21:30
di van 12:30 tot 14:30 en van 19:30 tot 21:30
wo van 12:30 tot 14:30 en van 19:30 tot 21:30
do van 12:30 tot 14:30 en van 19:30 tot 21:30
vr van 12:30 tot 14:30 en van 19:30 tot 21:30
za gesloten
zo gesloten
Gesloten op feestdagen.

Over bon bon

A man with a plan

Christophe Hardiquest is de ambitieuze chef van bon-bon die na het behalen van een Michelinster in 2004 terecht vond dat hij niet kon doorgroeien in zijn klein restaurantpand in het overigens hopeloos slecht bereikbare Ukkel. Zijn plan om een bestaand groter pand in een beter bereikbaar deel van Brussel over te nemen, wordt in 2008 gedwarsboomd door de kredietcrisis waardoor de quasi afgeronde deal met Jean-Pierre Bruneau in Ganshoren niet doorgaat. Bon, er zijn nog wel sterrenchefs die op pensioen willen gaan. Vandaar dat vorig jaar de villa met tuin van Des 3 Colours, van sterrenchef (1991-2000) José Tourneur, aan de Tervurenlaan wordt overgenomen. Net voor Pasen is de renovatie en verhuis een feit en als ik er samen met Madame ga lunchen op een schitterende zomerdag in mei is het terras net geïnstalleerd.De menu's blijken allemaal van het verrassingstype te zijn en vermits de prijzen à la carte stratosferisch zijn, kiezen we voor het marktmenu (€67 voor drie gangen) en stellen vast dat er geen variant 'met aangepaste wijnen' is. Hoe kan een mens een fatsoenlijke wijnkeuze maken als hij niet weet wat hij voorgeschoteld gaat krijgen? Ik leg de sommelier uit dat als we de chef carte blanche geven, we dat ook wat de wijn betreft met hem willen doen. Een kwartier later arriveren de hapjes. Onze pedante ober stelt ze ongeïnteresseerd en quasi onverstaanbaar voor. Ondanks deze slechte uitgangspositie blaast de chef ons met zijn amuse-bouches van onze sokken: bloody marysorbet, olijventapenade, gezouten eendenfilet met een koffie-cacao-foiegrasmousse, gazpacho van meloen met gember en gruyèrekoekjes met piment d'espelette. De lijn doorheen de lunch zal er één van zeer uitgesproken, krachtig geprononceerde smaken zijn. Er wordt veelal met kruiden en specerijen gewerkt.De chef schittert ook bij het voorgerecht. Een zalige kalfscarpaccio met heerlijk gegrilde Mechelse asperges. Hierbij komt anchoïade, mousse van feta, tempura en sorbet van salie. Het etiket van de witte wijn (€10 per glas) is onzichtbaar gemaakt zodat we het raden hebben naar de herkomst. Als we gedaan hebben met ons voorgerecht, staat het hoofdgerecht nog geen minuut later op tafel. Qua timing kan hier nog het een en het ander verbeteren. De gaartijd van de zonnevis met een lauwe salade van lentegroenten en overgoten met tomatenschuim is er iets over en van de portie ter grootte van een voorgerecht word ik niet echt gelukkig. Het wijnmysterie wordt onthuld: het is een Terres Dorées 2009 een chardonnay classé uit de Beaujolais.We krijgen twee desserts in plaats van één, waarbij het eerste overbodig is omdat de gariguetteaardbeien waterig smaken en overigens ziet het bord er zeer messy uit. Het tweede dessert is opnieuw op niveau. Twee minibaba's met een quenelle kriekensorbet en rum raisinijs. De rekening (€211) blijkt prijs-kwaliteitsgewijs een koopje, van brasserieniveau. Hier wordt op een tweede Michelinster gemikt. Wat ons betreft is dat geen enkel probleem.

oChristophe Hardiquest is op weg naar de top. Hij heeft zoveel talent dat hij het zich kan veroorloven om met verassingsmenu's te werken.

woord Bart Billen
(1/07/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over bon bon

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over bon bon

Tervurenlaan 453
1150 Sint-Pieters-Woluwe
Tel: 02/346.66.15

www.bon-bon.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden