SELECTO

Frans

SELECTO
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie terras, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
zo gesloten

Over SELECTO

Bistronomie

'Als het regent in Parijs, dan druppelt het in Brussel' zegt het aloude spreekwoord. De bistronomie arriveert met mondjesmaat in Brussel. Het is de contaminatie van bistro en gastronomie. Het interieur is niet belangrijk, maar wat er op het bord ligt des te meer. SELECTO beantwoordt hieraan. 's Avonds is er enkel de formule 'trio': voorgerecht/hoofdgerecht/dessert vrij te kiezen uit de kaart voor €38. Achter de piano vinden we chef Olivier Morland van wijlen Le Pain et le Vin in Ukkel terug. Op een regenachtige woensdagavond in juli stap ik er met Madame binnen. Het zit bomvol. De kaart oogt indrukwekkend. De voorgerechten zijn zeldzame gerechten die je in Brussel bijna niet tegenkomt en bij de hoofdgerechten hebben de ingrediënten een notoir herkomstgebied.
Madame kiest voor de gebakken polenta, persillade van weidechampignons, raketsla en parmezaan. Polenta is een gestolde dikke brij van maïsmeel en persillade is een mengsel van fijngehakte peterselie en knoflook dat op het einde van de kooktijd aan het gerecht wordt toegevoegd. Er is geen persillade bij de weidechampignons terug te vinden. Deze is blijkbaar vervangen door een tomatencoulis die dominant naar tomatenpuree smaakt. Niettemin een geslaagd gerecht. Aan mijn kant wordt een lauwe salade van groene linzen uit Puy met fijne kruiden en gambabeignets opgediend. Linzen uit Puy in de Auvergne zijn de Rolls Royce onder de linzen. Ze zijn perfect gegaard. De gambabeignets zijn verdacht klein. Het lijken eerder scampibeignets, maar ze zijn wel super krokant en uiterst licht. Het bord is afgewerkt met stukjes pijpajuin die voor een frisse toets zorgen. Andermaal een geslaagd gerecht.
De keuzemogelijkheid van wijnen per glas beperkt zich tot één witte en één rode wijn. Nochtans vermeldt de kaart dat er een suggestiebord met de selectie wijnen per glas zou zijn, een fundamenteel iets in de wereld van de bistronomie. We bestellen dan maar een fles Oratoire de Chasse-Spleen 2008 (€30 of slechts tweemaal de inkoopprijs), een schitterende rode Moulis die vooral goed bij de hoofdgerechten zal passen.
Ik had kunnen voorspellen dat Madame het ribstuk van Salersrund uit de Auvergne zou nemen, volgens haar nog altijd het beste rundvlees ter wereld. Het is perfect saignant gegaard, maar onvergeeflijk is dat de bearnaise van het industriële type is. De frieten zijn goed. Mijn kalfsribstuk uit de Corrèze met een bonenkruidsaus heeft een mooie rosé cuisson en smaakt heerlijk met de begeleidende cannelloni met spinaziescheuten, noten en kalfszwezerik. Maar waarom moeten de verse spinazieblaadjes on the side met balsamico worden bedekt?
De desserts zijn ingekocht en dus quantité négligeable. De koffie met madeleines (€2.80) smaakt bitter. Ondanks deze minpunten blijft de balans (€114.40) positief. Originele kaart, hoge prijs-kwaliteitverhouding, alleen zou in de toekomst alles fait maison moeten zijn zodat het bistronomie pur sang wordt.

La bistronomie est arrivée à Bruxelles. Indrukwekkende kaart met zeldzame gerechten en ingrediënten met een notoir herkomstgebied.

woord Bart Billen
(17/08/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over SELECTO

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over SELECTO

buurt: Sint-Katelijne
Vlaamsesteenweg 95-97
1000 Brussel
Tel: 02/511.40.95

www.leselecto.com

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden