Michel

Frans

Michel
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco, terras, eigen parking, menu is beschikbaar in het Nederlands
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
zo gesloten

Over Michel

Vakmanschap

Op welke basis behoudt een restaurant zijn ster (officieel makaron) in de Michelingids? Na mijn bezoek met Madame aan Michel is het duidelijk dat hiervoor drie elementen belangrijk zijn: de keuken, de keuken en nog eens de keuken.
Acht jaar geleden neemt chef Robert Van Landeghem, na er tien jaar souschef te zijn geweest, het restaurant samen met zijn echtgenote Lily Borghs over van Michel Coppens die er twee decennia lang zijn Michelinster heeft gekoesterd. Normaal verdampt een ster bij overname, maar hier werd ze nog twee jaar behouden om dan in 2006 alsnog te verdwijnen. In 2009 werd de Michelinbekroning echter teruggewonnen. Het restaurant is gevestigd in een fermette met blaffeturen. Fermettes zijn al niet our cup of tea, het interieur is ronduit lelijk. We hebben de indruk in een Russisch etablissement voor oligarchen terecht te zijn gekomen. Laminaatvloeren, koperen zuilen die zodanig blinken dat het pijn doet aan de ogen, halogeen- en theaterspots die voor overbelichting zorgen en een gigantisch bizar aan het plafond opgehangen gecapitonneerd paars pluchen ovaal ornament dat de lengte van de eetzaal alleen maar benadrukt. Daarnaast valt ons doorheen de maaltijd op dat het zaalpersoneel zwaar onderbemand is. In de keuken wordt er tot negen maal toe wanhopig op de bel geklopt. Na een uur zijn we er helemaal door opgedraaid. Het gevogelte wordt in de zaal versneden, maar met de rug naar de klanten toe zodat niemand van het spektakel kan genieten. De sommelier ten slotte probeert slinks om, ondanks het feit dat de wijnkaart op een iPad staat en dus instant kan worden geactualiseerd, twee verkeerde flessen te presenteren want de bestelde zijn niet meer in voorraad. Als hij op heterdaad wordt betrapt, stamelt hij dat we het halfje Savigny premier cru 2005 aan de prijs van de bestelde Hautes Côtes de Nuits 2006 mogen hebben.
De keuken is echter schitterend en zelfs een omweg waard. Robert Van Landeghem is een grote chef. Voor €72 kan je vrij uit de kaart een voor-, hoofd- en nagerecht kiezen. Als voorgerecht geniet Madame van koningskrab, salade van spek, courgettevariëteiten en oude brokkelkaas. Koningskrab en spek: een geslaagde combinatie. Aan mijn zijde komen er langoustinestaarten met groene bari-olijven, bisque van langoustines en sinaasappel op tafel. Dit gerecht is dé specialiteit van chef Hervé Lussault van Charles Barrier in Tours. Fijn om te weten dat je dit ook in Brussel kan eten. Het gevogelte dat we als hoofdgerecht kiezen is even subliem. Patrijs gebraden met wijnbladeren 'au naturel' en anjouduif, zoete uiencrème, macadamia (Australische noten) met gerookte paprika. Het zijn prachtige producten met een perfecte garing. De desserts zijn echt origineel: mandjeskaastaart en versgedraaid honing-tijmijs.
Deze keuken is zijn ster meer dan waard. De bediening en het interieur houden eigenlijk een tweede tegen. De €254 die we voor dit feestmaal betalen is niet weinig, maar wel rationaliseerbaar.

'Robert Van Landeghem is een topchef. Jammer van de bediening en het interieur'

woord Bart Billen
(7/12/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Michel

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Michel

Alfons Gossetlaan 31
1702 Groot-Bijgaarden
Tel: 02/466.65.91

www.restaurant-michel.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden