Le petit pont

Belgisch-Frans

Le petit pont
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie airco, honden toegelaten, terras, rookruimte aanwezig, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Voorgerecht €10 tot €17
Hoofdgerecht €16 tot €27
Nagerecht €7 tot €8
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30

Over Le petit pont

Alhoewel we dit gezellige restaurant in Ukkel al vaker hebben bezocht, keren we met plezier terug. De houten tafeltjes, het verwarmde terras, de oude reclameborden van email aan de muur en de oude radio's creëren een echt bistro-gevoel. We nemen plaats, bestellen een glas champagne (€9) en bestuderen de kaart en de suggesties op het bord. Onze conclusie: een klassiek brasserie-aanbod. Dit is precies waar we zin in hebben. Onze vriend Alain kiest een voorgerecht uit de suggesties op het bord: gebakken sint-jakobsvruchten met een saus van blonde Leffe en truffel (€18). De vis is perfect gaar en is op smaak gebracht met het zure, ietwat bittere bier. Wij twijfelen tussen de champignons met gegratineerde slakjes en een duo van kroketten (grijze garnalen en parmezaanse kaas). Uiteindelijk gaan we voor de kroketten (€13), die jammer genoeg wat droog en niet warm genoeg zijn. Bij ons voorgerecht drinken we een halve liter pinot gris d'Alsace (€17) van Emile Boeckel. Als hoofdgerecht kiezen we allebei kalfsnieren. Maar hoe willen we die: op Dijonse of op Luikse wijze (met jeneverbessen)? Dijon wint: twee keer met een mosterdroomsausje. Wij willen de kalfsnieren rosé gebakken en onze disgenoot heeft ze graag doorbakken. De niertjes worden geserveerd met mosterdsaus, tuinkers, een gepelde warme tomaat en gebakken aardappeltjes (€18). We bestellen ook een fles fruitige beaujolais-villages 2010 van Jean-Charles Pivot, die een beetje koel wordt opgediend (€28 voor een fles van 1 liter). Als afsluiter nemen we een dessert. Wij gaan voor een originele crème brûlée met cuberdons maar Alain heeft meer zin in tiramisu (€8 per dessert). Voor deze maaltijd tellen we bijna €150 neer. We hebben dan ook heel wat wijn gedronken. De bediening is efficiënt en professioneel. De sfeer in het restaurant is heel ontspannen. Bovendien zijn we te weten gekomen dat het keukenpersoneel overuren maakt op avonden dat er voorstellingen zijn in het Cultureel Centrum van Ukkel, dat in de buurt ligt.

lekker retro

woord Patrick Fiévez
vertaling Beryl Muller
(8/02/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Le petit pont

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Le petit pont

Dekenijstraat 114-116
1180 Ukkel
Tel: 02/346.49.49

www.lepetitpont.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden