Chalet du Laerbeek

Belgisch-Frans

Chalet du Laerbeek
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie honden toegelaten, terras, tuin, bar/lounge, eigen parking, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Voorgerecht €11 tot €15
Hoofdgerecht €12 tot €29
Nagerecht €5 tot €7,50
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 22:00

Over Chalet du Laerbeek

Een terras in het groen van een stadspark

Het is zover, de zon schijnt! Eindelijk werd het zomer in augustus en kunnen we buiten eten. We gaan naar Jette, in het noordwesten van de stad. We parkeren onze auto midden in het groene Koning Boudewijnpark en wandelen naar de brasserie in de grote Chalet du Laerbeek die begin dit jaar gerenoveerd werd. De omgeving is rustgevend. Een paar wandelaars luieren op de grasvlakte voor het grote terras waarop enorme parasols de gasten beschermen tegen zonnestralen. Straks gaan wij daar een plaatsje zoeken maar uit nieuwsgierigheid lopen we eerst even het restaurant binnen. Door de veranda waar een paar mensen aan het eten zijn, lopen we naar de eetzaal met een lange houten toog en tafels met geruite tafellakens. Voor de kinderen werd een kleine speelruimte ingericht, maar die kunnen ook buiten spelen, in een speeltuin naast de chalet. We keren terug naar het terras. Als aperitief bestellen we twee glazen La Ramée (€3,50), een blond bier. Op een bord staan suggesties maar wij kiezen à la carte. Als voorgerecht bestellen we twee maal gefrituurde scampi's met tartaarsaus. De scampi's zijn gefrituurd in een goede olie (wat niet altijd het geval is) en de saus lijkt meer op kruidenmayonaise dan op echte tartaarsaus (€14). Als hoofdgerecht kiezen we alle twee iets anders. Een lekker, groot stuk kabeljauw op een bed van aardappelpuree met mousselinesaus (€22). De vis is perfect gegaard, heel vers en lekker stevig. De mousseline smaakt heerlijk bij de puree. De lamskoteletjes hadden we graag rosé maar ze blijken saignant gebakken. Op het bot zijn ze zelfs rauw! Een teleurstelling. Als we dit laten zien aan de jonge verantwoordelijke, zegt ze gewoon dat ze het zal melden bij de chef. Een beetje gemakkelijk, vinden we! Hierbij dronken we een witte chardonnay uit de Languedoc van Gérard Bertrand (€3,50 voor één glas). Als rode wijn kozen we de côtes du Roussillon uit Tautavel (€26), afkomstig van dezelfde producent-handelaar (en voormalig rugbyspeler). Als dessert proeven we van een (heel) grote Amarenacoupe en een café Liégeois (€7 per dessert). De rekening bedraagt iets meer dan €100 voor twee personen, rust en een magische omgeving inbegrepen. We stappen trouwens niet onmiddellijk in de auto. Een kleine wandeling in het park bevordert de vertering. Daarna kunnen we weer van de ring genieten.

woord Patrick Fiévez
vertaling Beryl Muller
(22/08/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Chalet du Laerbeek

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Chalet du Laerbeek

Laarbeeklaan 145
1090
Tel: 02/478.08.88

www.restauration-nouvelle.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden