canal

Belgisch

canal
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitSteakhouse
Accommodatie airco, terras, bar/lounge, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €6 tot €18
Hoofdgerecht €14 tot €34
Nagerecht €6,50 tot €9
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 22:00

Over canal

Waterfront

De voorbije jaren herontdekten nogal wat steden de charme van het water. Vilvoorde is geen uitzondering op die regel. Het Kanaalpark is een nieuw woningcomplex aan de Willebroekse Vaart met op het gelijkvloers een designbrasserie en een groot terras aan de kade. Canal is een project van Christophe Loomans, eigenaar van brasserie De Drie Fonteinen in het gelijknamige domein aan de overkant van het kanaal. In Canal mikt Loomans op een hoger marktsegment. Met Roland Bentheim, voormalige souschef van De Drie Fonteinen, in de keuken, opende hij eind juli in alle stilte zijn nieuwe zaak. Als ik er met madam op een bloedhete donderdagmiddag ga lunchen, heeft de mond-tot-mondreclame al goed gewerkt. Canal ligt op een boogscheut van productiehuis Woestijnvis en de Humo-redactie, dus aan shiny happy people geen gebrek. Het witte interieur met overvloedige houten toetsen doet zeer Scandinavisch aan. In de verte schuiven de auto's aan op het Vilvoordse viaduct. Op het kanaal varen schepen af en aan en gaat de ophaalbrug bij tijd en wijle omhoog.
We opteren voor de fingerfoodversie van twee voorgerechten: krokante nobashigarnalen met dipsaus (€12) en een glas witte wijn (€3,80) aan de overkant. Een bordje mangalicaham (€10) met een droge sherry (€4,50) voor mij. Nobashi slaat op de specifieke Japanse bereidingswijze van zwarte tijgergarnalen, waarbij ze aan de buikzijde gedeeltelijk worden ingesneden en tot zestig procent worden uitgerekt. Canal serveert ze gepaneerd en gefrituurd. De mangalicaham is afkomstig van het gelijknamige Hongaarse varken dat op de poesta wordt gekweekt en na slachting in Spanje achttien maanden wordt gedroogd en gerijpt.
De kaart met hoofdgerechten bestaat hoofdzakelijk uit verschillende snitten steaks van diverse runderrassen. Neusje van de zalm is de faux filet (€34! voor 300g) van een uit de Franse Jura afkomstig simmentalrund, die gedurende een maand is gerijpt met een gewichtsverlies van dertig procent tot gevolg: bleu chaud voor mij en saignant voor mijn partner. Welke saus we daarbij willen? Bearnaise en peper. Beide steaks komen perfect gebakken. Het hemelse vlees heeft een heerlijke, nootachtige smaak. Eigenlijk is elke saus hierbij overbodig, en gezien de schandalig hoge prijs van €3,5 is dat ook goed om weten. De frieten en de mayonaise (€0,50 voor een te kleine portie) zijn duidelijk homemade. Omdat er geen halfjes op de mooie maar dure wijnkaart staan, beslissen we om respectievelijk een Duvel (€4) en een blonde La Chouffe (€4,20) te drinken.
De huisbereide ijssoufflé van Eau de Villée (Distillerie de Biercée ten zuiden van Charleroi) en de dame blanche (€7 en €6,5) zijn correct geprijsd. Toch laat de rekening ons een beetje verweesd achter: €128 voor een steak is voor ons van het goede te veel.

'Designbrasserie op een spectaculaire locatie met een uit de hand gelopen prijskaart'

woord Bart Billen
(12/09/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over canal

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over canal

Maria Theresialaan 47
1800 Vilvoorde
Tel: 02/251.84.34

www.canal.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden