BE Café Marché Jourdan

Belgisch-Frans, Belgisch-Frans

BE Café Marché Jourdan
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Belgisch-Frans
SpecialiteitStreekgerechten,
Accommodatie airco, honden toegelaten, bar/lounge, eigen parking, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €10 tot €19
Hoofdgerecht €14 tot €29
Nagerecht €10 tot €12
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 22:30
di van 11:00 tot 22:30
wo van 11:00 tot 22:30
do van 11:00 tot 22:30
vr van 11:00 tot 22:30
za van 11:00 tot 22:30
zo van 11:00 tot 22:30

Over BE Café Marché Jourdan

Eet lokaal, drink Belgisch!

We bevinden ons op het Jourdanplein, niet ver van de beroemde frituur Antoine. Daar maken we kennis met een concept dat uniek is voor een hotelrestaurant: BE Café Marché Jourdan. Op dit plein is er elke zondag markt met stalletjes waar je streekproducten kan kopen. Veel van deze producten zijn biologisch. De chef van dit restaurant werkt met ingrediënten van de plaatselijke markt. Hij geeft zijn eigen draai aan gerechten uit de Belgische keuken. Sommige ingrediënten komen van een kaaswinkel of een groentewinkel op het Jourdanplein en hebben dus geen lange reis afgelegd. De inrichting van het restaurant (met een aparte ingang) is heel modern. De tafels staan behoorlijk ver van elkaar. We zoeken een tafeltje uit en bestellen een Leffe van het vat (€7). De ober brengt ons een bordje met een hapje, een van de specialiteiten van de chef: in kriek gemarineerde zalm, wat dille en een wafeltje met tuinkers. Een Scandinavische lekkernij gecombineerd met een fruitig Brussels biertje! Op de kaart worden naast de gerechten ook een paar leveranciers (kaaswinkel, bakker, kruidenier, banketbakker) vermeld. Dat hebben we nog niet vaak gezien! We beginnen met kaaskroketten, niet van parmezaanse kaas, maar van Passendale. De smeuïge, heerlijke kroketten worden op de klassieke manier geserveerd, met gefrituurde peterselie. Ze zijn krokant maar jammer genoeg zijn ze niet warm genoeg. Dan komt een kabeljauwstaart gestoomd met mosterd, ajuin en citroen. De kabeljauw is goed gegaard maar de textuur doet eerder denken aan zeebaars. Vreemd! Ook vreemd is dat er geen frieten geserveerd worden bij het rundvlees (van het ras charolais, geteeld in België). Misschien door de nabijheid van de beroemdste frituur van Brussel? De chef komt zelf een verklaring geven voor dit mysterie. Hij suggereert pommes pont neuf, hele grote frieten die eerder zeldzaam zijn in onze restaurants. Ook de wijn komt uit België. We drinken een Entre Deux Monts 2010, een minerale, krachtige witte wijn uit ons land (€44 voor een fles maar je kan ook gewoon een glas bestellen). We sluiten af met een klassieker, een zachte chocoladecake van Neuhaus, de Belgische pralinepionier. Voor dit driegangenmenu betaal je €41. Hiervoor heb je de keuze uit twee voor- en twee hoofdgerechten. Dit restaurant is non stop open. We komen dus zeker eens terug om het bord Belgische tapas te proeven: grijze garnalen, bloedworst met appel, Vlaamse ham, Ardense paté en... gerookte zalm (die zeker niet uit ons landje komt).

woord Patrick Fiévez
vertaling Beryl Muller
(13/02/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over BE Café Marché Jourdan

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over BE Café Marché Jourdan

Jourdanplein 1
1040 ETTERBEEK
Tel: 02/235.51.23

www.bebrussels.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden