BabDar

Marokkaans, Marokkaans

BabDar
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenMarokkaans, Marokkaans
SpecialiteitExotisch,
Accommodatie honden toegelaten, terras, bar/lounge, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €7 tot €13
Hoofdgerecht €16 tot €18
Nagerecht €7,50 tot €7,50
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
za van 19:00 tot 22:30
zo gesloten

Over BabDar

Open de 'babdar' (de deur van een huis)

'Babdar is het mooiste Marokkaanse restaurant in België', zo werd ons verteld. En dus wandelen we op een vrijdag op het middaguur door de (lelijke) Charleroisesteenweg naar de plek waarover we zoveel goeds hebben gehoord. We moeten onze bron gelijk geven. Als je het restaurant binnenstapt, verdwijnen de tramlijnen en het verkeer van de steenweg ver naar de achtergrond. Het lijkt alsof je op reis bent. Het interieur getuigt van goede smaak en er vallen geen karikaturale elementen te bespeuren. Door een kamer - een traditioneel Marokkaans salon - wandel je naar de twee aaneensluitende kamers waar je kan eten. We zoeken een plaats in de eerste kamer, waarin een klassieke muur verfraaid is met typische architecturale motieven. Aan de andere muur zijn twee grote foto's bevestigd (van Nelson Mandela en Moeder Theresa) waarboven een reeks foto's hangen van Belgische en Marokkaanse artiesten met een klassieke fez (een hoed van rood vilt). We herkennen onder andere Arno, Benoît Poelvoorde en de zangeres Hindi Zahra. Als we bekomen zijn van de visuele emotie, nemen we plaats aan een lage tafel. We ontdekken de kaart met traditioneel Marokkaanse gerechten en minder klassieke bereidingen. Beginnen doen we met een grote schotel typische slaatjes bereid met groente en een hele reeks kruiden (€13). Ons gezelschap neemt kippastilla: drie minipastilla's die heerlijk smaken naar kaneel en amandel, hoe kan het ook anders (€11). Vervolgens wordt het hoofdgerecht geserveerd. Wij bestelden gekaramelliseerde stukjes kalfsvlees met ras el hanout en (natuurlijk) gries (€17). Het smaakt heerlijk. Laurine kiest voor couscous met gestoofd lamsvlees (€17). Ook dit is een voortreffelijk gerecht. Het lamsvlees is gekruid met uitstekende, zelfgemaakte harissa (eerder Tunesisch dan Marokkaans, maar soit) die op tafel wordt neergezet. Hierbij drinken we een lekker Marokkaans wijntje: Ait Souala, een echte aanrader. De wijn is bereid met druivensoorten uit Zuid-West Frankrijk in een wijngaard vlak bij Casablanca (€33). Niet twijfelen, gewoon bestellen (en vraag of ze de wijn koel serveren). Als nagerecht krijgen we aardbeien en ijs (homemade volgens de kaart) en gazellehoorntjes, een typisch Marokkaans gebak (€7,50). We verlaten deze smaakoase en helaas ligt de Charleroisesteenweg er nog even lelijk bij. Voor deze lunch betaalden we €106. Hieraan moeten we trouwens nog iets toevoegen. De muziek in het restaurant blijft in ons hoofd hangen: wereldhits op zijn Arabisch-Andalusisch!

woord Patrick Fiévez
vertaling Beryl Muller
(13/03/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over BabDar

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over BabDar

Charleroisesteenweg 85
1060
Tel: 02/534.96.49

www.babdar.be

toon kaart


meer Marokkaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden