Capraia

Italiaans, Italiaans

Capraia
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenItaliaans, Italiaans
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie honden toegelaten, tuin, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €16 tot €26
Hoofdgerecht €27 tot €34
Nagerecht €9 tot €9
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
za van 19:00 tot 21:30
zo gesloten

Over Capraia

Italië als inspiratiebron

We rijden naar Ukkel om een restaurant uit te proberen dat een goede reputatie geniet in de Fort Jaco-wijk. Aan de steenweg stappen we binnen in een huis dat oorspronkelijk gewoon bewoond werd, daarna een Aziatisch etablissement huisvestte en nu een Italiaans restaurant herbergt. Het interieur is redelijk sober, de muren zijn bekleed met bruin en grijs. Klassevol. Op de zwart-witfoto's aan de muren herkennen we het Toscaanse eiland waarnaar het restaurant genoemd is. De donkerkleurige banken en stoelen maken de gezellige sfeer compleet. Terwijl we genieten van een glas prosecco (logisch, we zitten in een Italiaans restaurant), bestuderen we de kaart. Voor liefhebbers van menu's is er alleen een lunchmenu (2 gangen voor €17 en 3 gangen voor €24). Jammer. Wij hebben echter geen keuze. We eten à la carte want we zijn speciaal naar hier gekomen om te proeven van de succesgerechten van dit restaurant, met een chef/eigenaar uit Livorno, Toscane. We kiezen hét voorgerecht van het huis: carpaccio van rode tonijn met stukjes warme ganzenlever (€21). Een ongewone maar aantrekkelijke combinatie, maar welke wijn drink je daarbij? Uiteindelijk bestellen we de Falanghina (een druivensoort) van Villa Mathilde, een witte wijn uit de streek van Napels (€32 voor een fles, geen connecties met ons koningshuis). Die past zowel bij vis als bij ganzenlever, de zee en de aarde. Wie van knapperige, malse kalfszwezeriken houdt, durft al eens diep in zijn geldbuidel te tasten. Hier worden ze geserveerd met risotto met cantharellen. Een heerlijke combinatie waar je wat voor moet neertellen (€34)... Hierbij drinken we een Chianti Classico, 'Lamole di Lamole' (€17 voor een halve fles), een rode wijn met een beroemde appellatie uit de streek van de chef. Een perfecte keuze. Na onze maaltijd hebben we nog zin in iets zoets. We bestellen dus tiramisu. Hier wordt een Napolitaanse interpretatie van deze wereldberoemde Italiaanse klassieker geserveerd: met citroen en Limoncello, de plaatselijke likeur. Een luchtige zoete lekkernij (€9). 'De Limoncello is echt 'van het huis', vertelt de chef ons aan het eind van onze maaltijd. Na de koffie proeven we nog wat van deze frisse en fruitige Limoncello, uit een glas ditmaal. Kwestie van de lunch op een waardige manier af te sluiten.

woord Patrick Fiévez
vertaling Beryl Muller
(10/04/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Capraia

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Capraia

Waterloosesteenweg 1296
1180
Tel: 02/372.05.00

www.capraia.be

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden