Greenz Biobar

Belgisch

Greenz Biobar
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitBiologisch
Accommodatie terras, ontbijt, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd, levering aan huis
Prijzen
Voorgerecht €2,75 tot €5,30
Hoofdgerecht €3,10 tot €12
Nagerecht €0,79 tot €3,90
Bancontact Maaltijdcheques Proton
Openingsuren
ma van 10:00 tot 15:00
di van 10:00 tot 15:00
wo van 10:00 tot 15:00
do van 10:00 tot 15:00
vr van 10:00 tot 15:00
za van 10:00 tot 15:00
zo gesloten

Over Greenz Biobar

Gras in een Glas

Er was eens een verliefd jong koppeltje dat op reis ging naar Nieuw-Zeeland en daar ontdekte dat er over heel het eiland juice bars te vinden waren. Het idee was geboren. Na de thuiskomst werd het uitgewerkt door Vincent De Keyser en samen met zijn ondertussen levenspartner gerealiseerd als Greenz Biobar. De initialen van het land dat de inspiratie leverde, zitten in de naam verwerkt. De specialiteit van deze hipster biosnackbar zijn smoothies en sappen van fruit en groenten. Het concept slaat aan want het is geen sinecure om het in het biosnackbarwereldje meer dan drie jaar vol te houden. Er is ook heel realistisch water bij de wijn gedaan door sommige gerechten bewust niet meer bio te serveren omdat dit financieel niet haalbaar bleek. Realisme zegeviert hier en staat garant voor het overleven en doorgroeien van de zaak. Dat is zeker nodig nu er ook een Keizertje onderweg blijkt te zijn.
Ik begin met een wortel-komijnsoep (€2,75) waarbij de komijn de soep mooi in evenwicht brengt want wortelsoep is altijd te zoet, het fruitpapgevoel weet je wel? Hier heb je een soep met een beet. Ook het krokante bio-meergranenpistoletje (€0,50) is kraakvers en een lust om tot de laatste kruimel op te eten. Ondertussen wordt mijn All Greenz-smoothie (€4,40) gemaakt. Ik sta versteld van de smaakgelaagdheid van deze supergroene power juice die uit appel, selder, venkel, bladspinazie en peterselie bestaat en waarvan je ieder onderdeel in het smaakpalet kunt identificeren. Dit zou ook in het centrum verkrijgbaar moeten zijn en niet enkel in het quasi onbereikbare Ukkel. Ondertussen arriveert mijn Le Nut (€7,50), een bioveggieburger bestaande uit een notenburger, gesmolten kaas en groenten in een pistolet met zonnebloempitten, in de oven opgewarmd en besmeerd met bieten-frambozensaus. Ik vreesde voor de bieten-frambozentoets maar juist dat element brengt alles in balans.
Om af te ronden, bestel ik nog een Deep Purple smoothie (€3,90) en een huisgemaakt stuk cheesecake (€3,50). De smoothie van blauwe bosbes, banaan, appel en gember heeft een mega diepe smaak. De cheese cake is gewoonweg een omweg in de file naar Ukkel waard. Maar dan blijkt dat de echte huisspecialiteit, die nergens anders in Brussel te krijgen is, het chlorofylshot te zijn. In een borrelglas wordt het sap van tarwegras (€3,50), verkregen door een koude persing met een slowjuicer, geserveerd. Er wordt mij tweemaal gevraagd of ik dit echt wil proberen want 'dat is voor Les Initiés'. Bon, dan wil ik ingewijd worden: bring it on! Ik moet zeggen dat het inderdaad wel heavy is. Het ruikt zeer intens naar pas gemaaid gras. En smaken doet het naar, naar, ja naar wat? Ik weet het niet en misschien wil ik het wel niet weten. Dit doet mij denken aan 'Sex and the City' waar de girls bij Raw gaan eten. Je moet het wel eens gedaan hebben. Ok, been there, done that. What's next? Hier terugkomen, want voor €26,05 heb ik wel lekker en gezond gegeten.

Heerlijke smoothies en het unieke sap van tarwegras. Heavy stuff voor gevorderden

woord Bart Billen
(5/06/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Greenz Biobar

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Greenz Biobar

de Nieuwenhovestraat 84
1180 Ukkel
Tel: 02/850.90.63

www.greenzbiobar.com

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden