Krishna

Indisch

Krishna
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenIndisch
Accommodatie airco, eigen parking, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €4,50 tot €9
Hoofdgerecht €6,50 tot €18,50
Nagerecht €3,50 tot €5
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 18:00 tot 23:00
di van 18:00 tot 23:00
wo van 18:00 tot 23:00
do van 18:00 tot 23:00
vr van 18:00 tot 23:00
za van 18:00 tot 23:00
zo gesloten

Over Krishna

Gezichtscrème

In Halle-Vilvoorde zijn biologische en/of vegetarische restaurants onbestaande. Een alternatief om vegetarisch te eten, is Indiaas. Veel hindoes zijn immers vegetariër, en daardoor is er in de Indiase keuken een zeer gevarieerde vegetarische subcultuur. Krishna is een restaurant aan een steenweg die, zoals alle steenwegen in de rand, naar Brussel leidt. Voor alle duidelijkheid slaat de naam Krishna op de meest aanbeden godheid in het hindoeïsme. Ik verschiet van het bric-à-brackarakter van de privéparking. De eetzaal doet mij denken aan een parochiezaal in de jaren zestig en straalt de gezelligheid uit van een vrouw op het huwelijk van haar ex. Misschien is de keuken wel hardcore Indiaas want de zaak zit, tegen mijn verwachtingen in, goed vol. Als aperitief bestel ik een King Fisher (€3), dé Indiase doordrinkpils. Hierbij wordt één papadum geserveerd met een mangochutney en een raiti (yoghurtsaus, hier met munt). Ik bestel een extra portie papadums en krijg er nu twee voor €1.
Als voorgerecht kies ik voor gobi pakora (€5). Dat zijn bloemkoolrozen die door een beslag van kikkererwtenmeel worden gehaald en daarna gefrituurd. Op mijn bord liggen drie stuks. De tweede helft van mijn bord wordt totaal overbodig gevuld met kropsla, tomaat, komkommer en zelfs een schijfje sinaasappel. Misschien beter een klein bord gebruikt? Wel nuttig is het schijfje citroen dat in een jaren 70-citroenknijper zit om een fris zure toets toe te voegen. Als dip moet ik die van de papadums recycleren, dixit de eigenaar. Hierbij drink ik een Indiase wijn. Jawel, Indiase wijn bestaat maar de cépages zijn quasi altijd uitheems. Ik drink een sauvignon blanc van het Sulawijndomein (€22 of driemaal de inkoopprijs) in de Nashikregio op 170 km ten noordoosten van Mumbai. Ik denk echter dat het sop de kool niet waard is.
Het hoofdgerecht dan: vegetarische thali (€19,50). Een thali is zowat de Indiase mezze. Op een thali (metalen bord) wordt rijst en naan (gerezen plat brood) geserveerd. Daarnaast komen er vier vegetarische gerechten in potjes op tafel, alsook een raiti (ditmaal met gehakte ui, tomaat, komkommer en een chat-masalakruidenmix). Het is ronduit een ontgoocheling, want drie van de vier potjes bevatten groenten waar dezelfde milde curry doorheen is gedraaid. De champignons, kikkererwten en gemengde groenten smaken identiek. Enkel de sak paneer (spinazie met kaas) verschilt van smaak. Paneer is kaas waarbij met citroen de melk wordt gestremd en er geen stremsel uit de lebmaag van een kalf wordt gebruikt. Het kalf is echter wel degelijk verdronken.
Tegen beter weten in bestel ik als dessert nog gulab (€4). Dat zijn beignets op basis van griesmeel en amandelmelk geserveerd in een siroop. Ik geef Jeffrey Steingarten van 'Vogue' gelijk: Indiase nagerechten hebben de smaak van gezichtscrème. De rekening van €54,50 is zeker de helft te hoog voor wat ik heb gekregen. Ik moet dringend nog eens naar London om Indiaas op niveau te eten.

Vreselijk ongezellig restaurant mettegen de Indiase traditie in geen gevarieerde vegetarische gerechten.

woord Bart Billen
(5/06/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Krishna

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Krishna

Brusselsesteenweg 312
3090 Overijse
Tel: 02/688.04.99

krishna-restaurant.be

meer Indisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden