Clash

Belgisch

Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitVleesgerechten
Accommodatie terras, tuin, bar/lounge, eigen parking, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €7 tot €15
Hoofdgerecht €15 tot €35
Nagerecht € tot €
Bancontact Visa MasterCard PIN
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00

Over Clash

'Zoek het vooral niet te ver, en hou de prijzen in het oog'

Een Afrikaanse djembé, een houten paardje, een oude keukenweegschaal en een modern schilderij met pronte blote borsten? Bij Clash - what's in a name - in Brussegem krijgen de vreemdste snuisterijen een plek in de ruime, en op z'n zachtst gezegd eclectische zaal. Zeventig couverts binnen, en nog eens zeventig couverts op het terras: plek zat als mijn partner en ik er op een warme donderdagavond om half zeven binnenwandelen. Niets houdt ons tegen om de confrontatie met de kaart aan te gaan!
'De verfijnde Belgische brasseriekeuken', dat is wat Clash wil bieden. Geen wonder dus dat ze onder meer garnaalkroketten (€12/2), tomaat-garnaal, paling in 't groen (€23) en allerhande stukken rundvlees (€ 18-35) serveren. Ik begin dan maar met de huisgerookte zalm (€15) - als dat geen klassieker uit de Belgische brasseriekeuken is! - terwijl mijn zeer hongerige tafelgenoot de wat avontuurlijkere tempura van tijgergarnalen (€ 13) kiest. We hebben amper de eerste slokjes van de eenvoudige witte huiswijn - de Chardonnay Pierre Henri A. Pays d'Oc uit 2011 (€4/glas) - doorgeslikt, of daar verschijnen onze voorgerechten al. Simpel, maar goed, zo kan ik mijn heel traditionele zalm met toast, peterselie, uitjes en mierikswortel het best omschrijven. Bij de scampi valt zowaar wat gefrituurde peterselie te bespeuren en belangrijker: ze knabbelen lekker weg, zeker met de verse tartaarsaus.
En dan is het tijd voor vlees. Als de chef het aandurft richting Oosten te trekken, ik ook, en wel met de suggestie Laab nu namtok (€ 21). Helaas, dankzij de grote hoeveelheid chilipeper krijg ik het wel warm van de Thaise rundersalade met '1001 parfums', maar ik begin niet meteen van verre stranden te dromen. Dat ligt waarschijnlijk aan de weinig exotische presentatie: een berg rundvlees, een hoop ijsbergsla en een apart bordje witte rijst. Het smaakt goed door - ik proefde het enkele uren laten nog - en net daardoor steekt het gerecht op den duur toch wat tegen. Dan heeft de man tegenover mij meer geluk. De pladijs met getomateerde mousseline is tot zijn grote spijt dan wel uitverkocht tijdens de lunchshift, op de rundspavé (€18) die hij in de plaats neemt, valt niets aan te merken. Mooi saignant gebakken zoals gevraagd, begeleid door een fris slaatje en lekkere frietjes: het gemor over het missen van de Vis van het Jaar verstomt.
Als je één ding van de bediening kunt zeggen, dan wel dat alles uitzonderlijk snel gaat. (En eerlijk: ook dat mijn bord een tweede keer wordt opgeschept zonder dat ik erom gevraagd heb, er een waterglas verdwijnt nog voor de fles leeg is en ze niet echt hartelijk zijn). Omdat het ons al te gek lijkt na amper een uur weer op de stoep te staan en het nachtleven in dit gehucht van Merchtem nu ook weer niet zo bruisend is, besluiten we nog een dessertje te delen. Gelukkig maar: mijn parfait van witte chocolade en honing (€8) wordt geserveerd op een bordje waarvan ik vrolijk word - met rondjes coulis en citrussaus en wat rode vruchten. Het smaakt fijn en zoet, net zoet genoeg om het lange wachten op de rekening te verzachten. 'Druk, druk, druk!'
Misschien willen ze ons naar de toog lokken voor een afsluitende gin (in alle soorten en maten verkrijgbaar!). Of om ons nog eens te doen nadenken over wat we vandaag hebben 'heleerd'. Punt 1: zoek het vooral niet te ver. Punt 2: bekijk de prijzen, want sommige gerechten zijn toch aan de dure kant. Wie houdt van tierlantijntjes als mousses en zalfjes of gerechten als impressionistische schilderijtjes is hier aan het foute adres. Maar een goed stuk Belgisch witblauw is ook niet mis. Ook niet met een stevige 'clash' pepersaus (€ 3,5).

woord Barbara De Coninck
(21/08/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Clash

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Clash

Nieuwelaan 271
1785 Brussegem
Tel: 02/569.05.90

restoclash.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden