Bia Mara

Fusion

Bia Mara
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFusion
SpecialiteitFastfood
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:30
di van 12:00 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:30
vr van 12:00 tot 22:30
za van 12:00 tot 22:30
zo van 12:00 tot 16:00

Over Bia Mara

Eat more fish? Met plezier, als die zo geserveerd wordt!

Fish & chips. Het klinkt veeleer vettig dan hip, we zijn de eersten om dat toe te geven. Maar dat komt dan enkel doordat je nog niet bij Bia Mara bent geweest. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Vlak bij de Grote Markt tilt dit kleine adresje in de Kiekenmarkt de aloude Engelse klassieker naar een hoger en vooral smakelijker niveau. Vanuit een liefde voor seafood én streetfood, aldus eigenaar Barry Wallace. Mocht je je trouwens afvragen waar de naam Bia Mara vandaan komt: het is Iers voor vis.
De industrieel aandoende zaak, met coole graffitipanorama's op de muren, kleine houten tafeltjes en dito krukjes op de grond, blijkt het ideale decor voor een snelle vrijdaglunch met een vriendin. Hoewel de kaart onder de noemers 'Pluck it' en 'Plant it' ook kip (€10) en vegetarische rijstballetjes (€10) aanbiedt, gaan wij allebei graag voor vis - 'Fish it'! Het is al moeilijk genoeg kiezen zo. Niet dat het menu zo uitgebreid is, maar álle combinaties klinken heerlijk. Er is de in klassiek broodkruim gepaneerde vis met tartaarsaus (10), maar ook vis in een curry-pankokorstje met curry-limoensaus (€10) en de specialiteit van de dag, schelvis met venkel en citroen (€12). Wanneer de heel vriendelijke serveerster in het Engels-Frans-Nederlands onze bestelling komt opnemen, mag ze echter vis in een cajun-pankokorst (€10) en vis met een limoen-basilicumtempura noteren (€12). Ik besluit er ook nog rode sla (€3) bij te nemen. De erwtjespuree met munt en met chorizo gebakken bonen zullen anders ook wel liefhebbers kunnen verleiden.
Algauw komen twee plateaus met daarop stevige kartonnen doosjes onze richting uit. Tijd om aan te vallen dus, met volledig biologisch afbreekbaar bestek dan nog wel. Het hoeft niet altijd het goede zilverwerk te zijn! En ons hoor je daarover niet klagen, zeker niet omdat onze visjes even krokant blijken als ze eruitzien. Het tempuralaagje rond mijn wijting is heerlijk luchtig en de basilicum en limoen smaken subtiel door. De combinatie met de truffel-lookmayonaise is een schot in de roos. En ook de 'chips' - gefrituurde en met zeewier gezouten aardappelpartjes - kunnen zowel bij mij als mijn vriendin op goedkeurend gesmak rekenen. Haar koolvis is trouwens al even lekker, met dat kruidige cajunkorstje en goed afsmakende citroen-cajundip. Allebei de visjes zijn ook perfect gegaard, wat je wel mag verwachten van een chef die blijkbaar ook nog in verschillende Europese sterrenrestaurants gewerkt heeft. Wat we daarbij gedronken hebben? Een frisse limonade van San Pellegrino (€2), eentje met citroen en eentje met bloedappelsien alsjeblieft. De drankenkaart is even beperkt, maar ook even fijn als het menu. Naast enkele frisdranken en rode en witte huiswijn prijken er trots enkele bijzondere biertjes op (€3). Een Zinnebier, Taras Boulba Pale Ale of Stouterik zal er bij vele restaurantgangers ook wel in gaan.
Je proeft dat de vis die Bia Mara serveert vers is, en dat is meteen ook de reden waarom hij gewoon als fresh fish geafficheerd staat. Niets verdachts dus. Afhankelijk van de vangst van de dag kan de soort wisselen van lunch tot diner én per gerecht. 'Eat more fish' staat er te lezen op een Banksy-achtige muurschildering op weg naar het kleinste kamertje. Wij gehoorzamen graag als die vis altijd zo zou worden geserveerd, al past dat misschien niet in ons tienstappenplan naar een slanke lijn. Ach wat, wij hebben lekker gegeten, voor weinig geld en in een leuke setting. Wat ons betreft de ideale middagsnack tijdens een dagje shoppen, maar ook de perfecte fond voor een avondje uit. Fastfood 2.0!

woord Barbara De Coninck
(21/08/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bia Mara

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Bia Mara

buurt: Grote Markt
Kiekenmarkt 41
1000 Brussel
Tel: 02/502.00.61

www.biamara.com

meer Fusion

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden