Tommenmolen

Belgisch

Tommenmolen
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie honden toegelaten, terras, eigen parking, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €3,5 tot €13
Hoofdgerecht €8 tot €22,5
Nagerecht €4,5 tot €10
Bancontact Proton Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 21:30
di van 11:00 tot 21:30
wo van 11:00 tot 21:30
do gesloten
vr van 11:00 tot 21:30
za van 11:00 tot 21:30
zo van 11:00 tot 21:30

Over Tommenmolen

"Lekkere stop tijdens een mooie herfstwandeling"

Ik fiets en wandel te weinig, dat is de enige mogelijke verklaring waarom ik nog niet in de Tommenmolen ben geweest sinds Christel De Breucker het begin 2011 overnam. Het restaurant-museumcafé ligt immers op de Maalbeekroute, die je met de fiets of te voet langs de mooiste plekjes van Grimbergen en omstreken leidt. En om dit toeristische minigidsje helemaal compleet te maken: als een van de vier oude watermolens op de Maalbeek maakt de Tommenmolen deel uit van het Museum voor Oude Technieken, dat een flinke verzameling handwerktuigen, machines en naslagwerken herbergt.
Soit, wij zijn hier voor het eten, en we zijn niet alleen op deze mooie dinsdagavond. Het wordt een plekje op het ruime terras - ideaal als je nog maar net uit je pedalen geklikt bent of er nog wat modder aan je wandelschoenen hangt. Mijn man en ik zijn wel proper gewassen, reden te meer dus om ons een glaasje cava (€5) te laten brengen. De naam Pere Ventura zegt ons niets, maar een beetje opzoekingswerk leert ons dat de man stamt uit een familie van wijnbouwers en hij heeft zijn flessen toch wat sprankelende persoonlijkheid kunnen meegeven.
Een ideale opwarmer voor wat lekkers van bij ons, vindt mijn tafelgenoot, die kiest voor de kaaskroketten 'Oud Brugge' (€7). Krokant, niet te vettig en vol smaak: lekker! Het begeleidende groen - rucola, pijnboompitjes en pestodressing - is misschien net wat te exotisch voor deze Vlaamsche klassieker, maar verdwijnt toch snel van het bord. Ik krijg een diep kommetje 'scampi Tommenmolen' (€12), wat synoniem blijk te staan voor goed gegaarde scampi's in een getomatteerd sausje, zacht van smaak, met blokjes paprika en een vermoed ik verdwaald blokje feta. Stiekem bedenk ik dat ik die saus thuis ook uit mijn potten en pannen getoverd krijg, maar nu heb ik het tenminste niet zelf hoeven te doen.
We zetten ons dinertje voort met vlees, véél vlees. De man voor mij krijgt een perfect saignant gebakken filet pur van paard (€21) met pepersaus (€2) voor zijn neus, een van de suggesties. Opnieuw is daar een slaatje bij, nu met tomaat en komkommer en een lichte dressing. De kom zelfgemaakte, maar naar onze smaak iets te licht gebakken frietjes moeten we delen. De stoemp die mijn hammetje (€16) normaal op het bord zou vergezellen, is immers uitverkocht. Helaas! Het hammetje en de graanmosterdsaus zijn lekker: het vlees snijdt makkelijk weg van het bot en heeft veel smaak. Alleen mis ik dus toch wat groentjes... Aangezien mijn man al redelijk wat groensel achter de kiezen heeft, krijg ik gelukkig de rest van zijn kommetje sla.
Voor wijn hoef je niet speciaal naar de Tommenmolen af te zakken. In dit kader past een frisse pint, of misschien nog beter: een Grimbergen van het vat. De bierkaart is uitgebreid, net als het aanbod aan lichte snacks. Warme en gewone boterhammen, omeletten, croques, pannenkoeken en verschillende plats voor de kleinste restaurantgangers: gezelligheid is troef hier. Dat merk je trouwens ook aan de ongedwongen, maar steeds vriendelijke bediening. Voor ons zit een dessert er niet meer in. Zelfs voor een flinke eter als ik was het stevige hammetje te hoog gegrepen. Helaas, want de appelbeignets, rijstpap en kolonel klinken even klassiek als verleidelijk. We houden het te goed voor een volgende keer, als we in de herfst nog eens de sportieve toer opgaan. Ahum.

(11/09/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Tommenmolen

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  4/5

 
  5/5

De Bondt Nicole - 27/05/17 9:21

mevrouw, gisteren een fietsknooppuntentocht gedaan en zo zijn we bij jullie terecht gekomen - 1e indruk heel gezellig - heel lekker en vriendelijk personeel - vandaag kom ik met andere vrienden terug - ben woonachig in Malderen afkomstig van Buggenhout

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Wymeersch - 25/08/15 16:00

Op het terras heb ik samen met vrienden verschillende malen iets gedronken. Enkele weken geleden ben ik samen met een vriendin gaan eten.Heel gezellig en zeer lekker gegeten, de huiswijn is eveneens aan te bevelen. Niets op aan te merken jonge dynamische ploeg. Voor herhaling vatbaar!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

raymond Hoskens - 29/06/15 8:47

We zijn met een bevriend koppel komen eten en hierop was niets aan te merken, het was lekker en voldoende. Na te hebben afgerekend met de jonge ober, degene met een brilletje, zijn we door een andere ober achternagezeten en voor een vol terras aangemaand om te betalen. Bij de eerste confrontatie beweerde de jonge ober geen geld te hebben ontvangen maar heeft dit nadien dan wel toegegeven, uiteraard ZONDER excuses aan te bieden.Dit is erg ongepast en vernederend. Ik zal dan ook niet nalaten om vrienden en kennissen aan te raden om een afgetekend ontvangstbewijs te eisen na betaling. Het is spijtig dat een leuk etentje zo werd vergalt en dit is eigenlijk geen publiciteit voor jullie zaak. Hopelijk volgende keer beter.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Tommenmolen

Tommenmolenstraat 18
1850 Grimbergen
Tel: 02/269.70.84

www.tommenmolen.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden