La Buvette

Frans

La Buvette
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 20:00 tot 20:30
wo van 12:00 tot 13:30 en van 20:00 tot 20:30
do van 12:00 tot 13:30 en van 20:00 tot 20:30
vr van 12:00 tot 13:30 en van 20:00 tot 20:30
za van 20:00 tot 20:30
zo gesloten

Over La Buvette

Vuurwerk

Het blijft een waarheid als een koe: 'Als het regent in Parijs, dan druppelt het in Brussel'. Sinds enkele jaren zie je het fenomeen ook bij ons met wisselend succes opduiken: de bistronomie. De jonge Franse chef Nicolas Scheidt zag drie jaar geleden in dat hij een leidende voorsprong zou hebben als hij als eerste naar de Europese hoofdstad zou immigreren. Hij waagde de stap en nam in de kuulkappers (spruitjesplukkers) gemeente niet één maar meteen twee tegenover elkaar liggende bistro's over: de champignonbistro CAFE DES SPORES en LA BUVETTE. Het eerste kon mij maar matig bekoren. Zou de gastrobistro waar Scheidt zelf achter het fornuis staat het beter doen? Madame en ik gaan het uittesten. We komen stipt om 20 uur aan en zijn de eerste gasten die in de voormalige paardenslagerij met een prachtig authentiek art deco interieur mogen plaatsnemen. Zij die voor ons aankwamen, hebben een tafel op de kale etage toebedeeld gekregen. Er hangt een rock 'n roll sfeer met heerlijk luide jaren '60 en '70 muziek. Het enige wat we moeten kiezen is de drank. 's Avonds is er immers enkel het acht gangen menu (€45). De verrassende voornamelijk Franse wijn- en Belgische bierkaart laten we links liggen en geven de ober carte blanche. Als aperitief drinken we een crémant d'Alsace van Reiffel (€8).
En dan begint het vuurwerk met een regelrechte hattrick van vegetarische voorgerechten: fenomenale gelakeerde aubergine met geroosterde sesamzaadjes die ons terugflitst naar Nerua in het Guggenheim van Bilbao; twee soorten gemarineerde courgette, kafferlimoen en mandjeskaas waarbij vooral de zuivere smaken opvallen; in hooi gerookte aardappel, bataat en een pompoencrème die onze smaakpapillen naar een volgend level voeren. Bij de laatste twee voorgerechten drinken we een Riesling Brandluft 2011 van Reiffel (€5).
Als visgerecht worden kabeljauw met smeuïge Bretoense coco de Paimpol bonen, beetgare venkel en diep ingekookte kreeftenfumet geserveerd. Ook dit zou excellent zijn geweest, ware het niet dat de kabeljauw door en door is gegaard. Zonde van de lekkere chablis van domaine de Bois d'Yver 2012 (€8). Het vleesgerecht is dan weer topniveau: kalfsvang (sic), pastinaak, raap en crème van bloedworst. Vang is een snit hard vlees dat omgeven is door vliezen en hier op twee wijzen, in de pan en op de plancha bereid, wordt geserveerd. De château Valcombe 2010 (€3), een Ventoux, wordt te laat uitgeschonken maar komt van pas bij het kaasbord (€7 suppl).
Tot slot de desserts: heerlijke witte chocolade/verse kaas/ijzerkruidsorbet met reine-claude pruimen en verbrokkelde meringue; malse chocoladetaart, chocolade-ijs en demi sel praliné; experimentele combinatie van in siroop gemarineerde wortel, gekaramelliseerde melk en duindoornijs.
Deze gastrobistro in Parijs en een plaats in 'the world's 50 best restaurants' is onvermijdelijk. Hier wordt gecreëerd op het niveau van Septime in het elfde arrondissement waarvoor we slechts €149 dienen te betalen.

Nicolas Scheidt is de beste bistronomiechef in Brussel met een hoog rock 'n roll gehalte.

woord Bart Billen
(9/10/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over La Buvette

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over La Buvette

Alsembergsesteenweg 103
1060 Sint-Gillis
Tel: 02/534.13.03

www.la-buvette.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden