Le gril aux herbes

Frans

Le gril aux herbes
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie terras, eigen parking
Prijzen
Voorgerecht €18 tot €35
Hoofdgerecht €25 tot €50
Nagerecht €8 tot €15
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
za van 19:00 tot 21:30
zo gesloten

Over Le gril aux herbes

Vakmanschap is meesterschap

Le gril aux Herbes is al decennia een vaste waarde in het gastronomische landschap van de noordelijke Vlaamse rand. Chef Evangelos Triantopoulos, zeg Evan, heeft van hieruit tien jaar geleden getracht om een restaurantimperium uit te bouwen in Brussel. Hij heeft gefaald zoals zovelen voor hem. Switch werd overgenomen door mijn voorganger Marc Boutsen en waar Evan's Beef & Sushi Bar zat, heeft Khaled Zoughlami zijn Marollenresto Les Petits Oignons succesvol als brasserie in de markt gezet. Blijft enkel nog Le Fourneau op het Sint-Katelijneplein over. Het Joël Robuchonconcept (aan een toog in alle vrijheid een aantal hoogkwalitatieve kleine gerechten op basis van superproducten eten) wordt er ondertussen aangeprijsd als tapas. Het terugplooien op de Wemmelse thuisbasis ging gepaard met het omvormen van het grootste deel van het gastronomisch restaurant in La Table d'Evan naar het beproefde Robuchonconcept. Ik ben echter benieuwd hoe het is gesteld met het moederrestaurant. De binnenkomst is bizar te noemen. Eerst moeten we vijf minuten wachten, dan wordt onze reservatie niet teruggevonden. Bon, uiteindelijk worden we de eetzaal binnengeleid van achter de bedieningstoog. Dit komt doordat de eetzaal niet eens de helft van de vroegere voorste plaats van deze landelijke villa uit begin 20ste eeuw beslaat. Erger is dat de bediening zwaar te wensen over laat. Die is samengevat ongeïnteresseerd, afwezig, ontwijkend en heeft een gebrek aan vakkennis. Madame en ik zijn ervan overtuigd dat het om zeep is. Maar dan komen de borden op tafel. We zwijgen, eten en genieten. De chef maakt dat we alle bovenstaande kritiek door de vingers zien. Dit is gastronomie.
Als voorgerecht genieten we beiden van kraakverse langoustines die perfect zijn bereid, nog lichtjes glazig van binnen. Voor Madame worden ze eenvoudig opgediend met dubbele room, pijpajuin en flespompoencoulis (€18). In mijn bord komen ze in open selderravioli met zwarte truffel (€30). Zuivere smaken, het ziet er poepsimpel uit, maar dat is het niet.
Als hoofdgerecht komt er bij Madame een grote, in boter krokant gebakken kalfszwezerik met tagliatelle en beetgare worteltjes (€35) op tafel. Voor mij is dat een overheerlijke hazenrugfilet met verse veenbessen en Robuchonpuree, smeuïge puree met heel veel boter en afgewerkt met truffel (€45). Dit is de grote Franse gastronomische keuken, oerklassiek maar van alle tijden.
Ook de in huis gemaakte nagerechten zijn perfect. Een bladerdeegje met crème chiboust (€12) en een Paris-Brest (€12). Het vakmanschap druipt hier van de borden. Waar vind je dat nog, crème chiboust crème pâtissière en Italiaanse meringue) of een Paris-Brest (soezendeeg gevuld met crème mousseline praliné, gecreëerd naar aanleiding van de wielerwedstrijd Parijs-Brest-Parijs in 1891)?
Met een halfje wit (Chitry Morin 2009 voor slechts €20) en een halfje rood (Clos Virolle 2006 voor slechts €20) betalen we €222, wat al bij al een faire prijs is.

Het vakmanschap van de keuken neutraliseert de (f)lauwe bediening.

woord Bart Billen
(11/12/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Le gril aux herbes

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Le gril aux herbes

Brusselsesteenweg 21
1780 Wemmel
Tel: 02/460.52.39

www.evanrestaurants.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden