Testa Rossi

Italiaans

Testa Rossi
© Eddy Vangroenderbeek
Kenmerken
KeukenItaliaans
SpecialiteitPizza
Accommodatie terras, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €8,50 tot €17,45
Hoofdgerecht €12 tot €21,50
Nagerecht €6 tot €8,50
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
wo van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
zo van 17:00 tot 21:00

Over Testa Rossi

Vlaamse Italiaan

Tegenwoordig zijn wijnwinkels, waar je iets kan eten tijdens het proeven, trendy. Testa Rossi draait dit om. Het is een Italiaans restaurant met een wijnwinkel waar je de wijnen aan tafel geserveerd krijgt als je een kurkrecht van €12,50 betaalt. Ik ga dit originele concept uitproberen met mijn copain Niels, roadmanager van de steeds populairder wordende popgroep Garcia Goodbye. Als aperitief gaan we voor bittere Italiaanse cocktails die de honger aanscherpen: een americano (campari, vermout en sodawater, €7) en een negroni (campari, vermout en gin, €8,50). Er scheelt iets met de negroni, want die smaakt waterig terwijl die sterker zou moeten zijn vanwege de gin. Ook zit er nauwelijks iets in het glas. De americano is echter perfect gemixt, alleen hoort er geen appelsienschijf in te zitten. Eigenaar Alain Peeters komt ons als een volleerd Italiaans handelsreiziger zijn suggesties verkopen.Bij de keuze van de voorgerechten laten we de dominante scampi-afdeling op de kaart links liggen en bestellen de antipastischotel (€15 pp) en een portie pepata di cozze (€15,50). Twee voltreffers. De antipastischotel is enorm divers. We vinden er scheermessen, venusschelpen, Italiaanse ham, mozzarella, carpaccio, rucola, Parmezaanse kaas, aubergine, artisjok, courgette, paprika, groene asperge, gele en groene kerstomaat op terug. Alleen de scampi zijn overbodig. Alles is kraakvers. Ook de mosselen in tomatensaus zijn sappig en de tomatensaus heeft een diepe fond. Hierbij laten we een fles Le Difese 2009 (€39,73 ofwel 2,3 keer de aankoopprijs bij invoerder Licata), de derde wijn van Tenuta San Guido, aanrukken. Dit is het kleine broertje van de legendarische Sassicaia met als cepages 75% sangiovese en 25% cabernet sauvignon. Geen afkooksel, maar een mondvullende wijn met heel wat tannine.Tot zover het goede nieuws, want vanaf de hoofdgerechten gaat het serieus mis. Om te beginnen is de weliswaar lekkere pizza stagione (bedoeld wordt quatro stagione, €13,50) van Niels lauw. Blijkbaar was mijn saltimbocca (€21,50) nog niet klaar toen de pizza uit de oven kwam. De saltimbocca is eerder een cordon bleu door de dikke laag mozzarella die over de joekel van een kalfslap werd uitgestort, liggend in een vettig sausbad. Het zouden dunne kalfslapjes moeten zijn, iets groter dan een salieblaadje, dat erop geprikt zou moeten zijn met een tandenstoker. Beide gerechten gaan voor drie vierde terug naar de keuken.De Vlaamse verbastering gaat met de nagerechten verder. Wie haalt het nu in zijn hoofd om tiramisu (€7) met speculoos en slagroom in plaats van lange vingers en mascarpone te maken? De panna cotta (€8,50) is dan weer veeleer een vanillepudding van de bomma. Tot slot verslikken we ons in de magistrale eligo dell ornellaia grappa riserva (€11,50) als we de rekening van €183,23 onder ogen krijgen. Hoed af, Alain Peeters bezit de gave om u zich goed te doen voelen en daardoor kan de rekening al eens oplopen door impulsieve bestellingen.

woord Bart Billen
(6/02/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Testa Rossi

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Testa Rossi

Hendrik I lei 2
1800 Vilvoorde
Tel: 02/305.00.00

www.testarossivilvoorde.be

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden