Terra

Belgisch-Frans, Mediterraan

Terra
© Robin De Raedt
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Mediterraan
SpecialiteitStreekgerechten,
Accommodatie terras, tuin
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €8,50 tot €13,25
Hoofdgerecht €12,90 tot €18,25
Nagerecht €5,50 tot €6,50
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 14:30
di van 11:30 tot 14:30
wo van 11:30 tot 14:30
do van 11:30 tot 14:30
vr van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
za gesloten
zo gesloten
Terra heeft ook een winkel én een traiteurdienst!

Over Terra

Hier wordt gekookt met respect voor het product

Een verrassend stukje terroir in Leuven, beloven de uitbaters van Terra. Vorig jaar werd het restaurant in hartje Leuven nog bekroond als Starter in de Vitrine, dit jaar is het onze beurt om het concept en de gerechten te gaan testen...
Het is heerlijk binnenkomen bij Terra. Het is nog net iets te frisjes om op deze zonnige maandagmiddag in de mooie tuin te gaan zitten, maar het licht dat door de grote ramen naar binnen valt, maakt veel goed. Wat mijn tafelgenote en mezelf meteen opvalt: de héél open keuken, de très hippe witte Eames-stoelen en de grote detailfoto's van enkele groenten. Hier wordt gekookt met respect voor het product. Dat merk je ook aan de kaart, waar per gerecht simpelweg de ingrediënten worden opgelijst. Laat ons dan maar beginnen met 'gerookte zalm Vendsyssel, hoeve-ei, mascarpone, citroenmelisse, salie' (€ 12,95) en 'buikspek, escargots, artisjok, peterselie, look, rook, trappist Trippel Westmalle, graanmosterd uit Meaux' (€ 13,25). Zijn inspiratie haalt de chef duidelijk uit de Belgische, Franse en mediterrane keuken, en ook de wijnen komen uit Frankrijk en Italië. Wij laten een glas witte huiswijn aanrukken, een smakelijk zacht wijntje uit Le Marche.
Terwijl we ons alvast tegoed doen aan het lekker verse brood, verschijnen twee strak, maar mooi gepresenteerde borden. Hoewel we alle ingrediënten vooraf al kenden, weten ze ons toch te verrassen. Het buikspek is heerlijk krokant vanbuiten en mals vanbinnen, de trappistensaus een echte smaakbom. De escargots had ik eerlijk gezegd zelfs niet nodig gevonden, maar kom: ik eet ze met plezier op. Je krijgt dat tegenwoordig amper op restaurant, en zeker in combinatie met peterselie en look is het smullen. Ook aan de andere kant van de tafel wordt gesmuld. De zalm is heerlijk - volgens Terra zelf omdat hij niet alleen van een goed huis afkomstig is, maar ook nog eens met de hand wordt afgesneden - het hoeve-eitje is halfzacht en de mascarpone geeft het een frisse toets. Wij beginnen te begrijpen wat hier bedoeld wordt met terroirkeuken.
Misschien is het door die heerlijke voorgerechten dat ik licht teleurgesteld ben, wanneer mijn spaghetti 'Terra' (€ 13.70) op tafel komt. Dat het vandaag met penne wordt geserveerd, kan me niet deren, helaas vind ik hun interpretatie van de klassieke pasta al ragu niet helemaal geslaagd. Begrijp me niet verkeerd: de tomatensaus met rundsvlees, laurier en look vind ik goed, en de schilfers parmezaan zijn van goede kwaliteit. Alleen begrijp ik niet wat ik met de gesnipperde olijven en ansjovis aan moet die het bord begeleiden. Ik heb geprobeerd ze erbij te eten, maar dat kon mij niet overtuigen. Misschien had ik toch een stuk onglet, ofte beenhouwersbiefstuk, moeten nemen. Mijn tafelgenote klaagt niet over de visjes op haar bord. Logisch, ze heeft dan ook de vissoep deluxe (€ 18,25) genomen. De enkele aardappelen - die de chef er op haar vraag niet kon uithalen - laat ze links liggen, maar de mooie, goed gegaarde stukken vis, schelpdieren en toastjes met roux verdwijnen snel. Ook de goed gekruide, licht pittige soep lepelt ze helemaal weg. Lekker!
De dessertkaart moeten we zelf vragen. Toegegeven, we zijn nogal laat gearriveerd en zijn nu nog de enigen die van hun lunch aan het genieten zijn. Gelukkig worden de dame blanche (€ 6) en de chocolademousse (€ 6,50) ons toch nog met de glimlach - en een heerlijke verse muntthee - geserveerd. Allereerst: onze complimenten voor het fantastische huisbereide vanille-ijs, want dat is geweldig romig en vol van smaak en wordt nog lekkerder dankzij de volgens de regels van de kunst bereide chocoladesaus. En eigenlijk verdient ook de chocolademousse alle lof, en wel om de luchtige textuur, intense chocoladetonen en licht bittere toets. Geen wonder dus dat we na dit dessert gelukkig het restaurant verlaten, en het ook met een gerust hart durven aan te raden aan al wie nog een leuk adres zoekt voor een wat specialere doordeweekse lunch of fris vrijdagavonddiner. Doe er je voordeel mee.

woord Barbara De Coninck
(3/04/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Terra

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Marvin Bisiwu - 11/05/17 14:52

hallo ik ben Bisiwu Marvin an ik ben op zoek naar werk en ik waar graag bij jou komen werkken als daar nog plaat is Vriendelijke groet, Marvin Bisiwu

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Terra

buurt: Tiensestraat
Frederik Lintsstraat 5
3000 Leuven
Tel: 016/85.40.56

www.terra-leuven.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden