Brasserie de l'Expo

Belgisch-Frans

Brasserie de l'Expo
© Tina Herbots
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitSchaal- en schelpdieren
Accommodatie terras, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Prijzen
Budget €35 voor een drie gangen menu
Voorgerecht €6 tot €38,30
Hoofdgerecht €17 tot €85
Nagerecht €2 tot €9
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 22:30
di van 12:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 22:30
za van 12:00 tot 22:30
zo van 12:00 tot 22:30

Over Brasserie de l'Expo

The future is bright

La Belle Epoque ging dicht, werd volledig uitgebroken en een jaar later was Brasserie de l'Expo geboren. Van stedelijk inzicht gesproken, want het ligt aan de Heizel waar in '18 normaal gezien het winkelcomplex Neo opengaat.
Mocht het Neo project inzakken als een soufflé, dan is er nog geen man overboord want het grenst ook aan een grote residentiële wijk. Ik heb er afgesproken met een bevriend koppel dat in de buurt woont. Ze tipten mij en voor wat hoort wat natuurlijk.

Als ik er binnenstap, ben ik verbluft door het interieur. Weliswaar neo-art deco, maar helemaal geen kitsch. Integendeel, de rood lederen stoelen en banken, de tafels, de luchters, de spiegels, de toog, kortom alles is stijlvol ontworpen en vormt één geheel. Een moderne 21ste eeuwse Parijse brasserie. Reserveren is noodzakelijk want het is hier altijd vollenbak. Mijn tafelgenoten zitten al aan de dubbele Westmalle van 't vat (€4). Bij het bestuderen van de menukaart vallen de zachte prijzen op.
Zoals het hoort in een echte brasserie staat er op straat onder een afdak een écailler die de schaal- en schelpdieren prepareert. Zij bestelt dan ook als voorgerecht een krab belle vue (dagprijs: €15). Hij kiest voor een salade van artisjokharten, champignons en Parmezaanse kaas (€12,50) en ik ga voor de kalfshersenen met tartaar (€10). Hierbij laten we een fles pouilly-fumé Les Duchesses 2012 van het huis Laporte (€39,50 of 2,4 maal de inkoopprijs) openen. Op deze voorgerechten valt niets aan te merken. De kraakverse krab is indrukwekkend. Het krabvlees is gemakkelijk te verorberen want de écailler kent duidelijk zijn vak. De artisjokharten zijn vers, perfect gaar en de vinaigrette is subtiel. De Hannibal Lector in mij komt naar boven, want kalfshersenen zijn eerder een zeldzaam voorkomend gerecht. Ze zijn succulent. De tartaar is homemade.
De lijn wordt doorgetrokken met de hoofdgerechten. De zeetong (dagprijs: €34) op haar bord is groot en perfect op de graat gegaard. De longhaas met sjalotten (€18) van hem is correct saignant gebakken, de frieten zijn lekker. Alleen mijn keuze, ribstuk van speenvarken (€24,50), uit de suggestiekaart valt wat tegen vanwege het feit dat het vel niet krokant genoeg is gebakken en de nogal kleine portie. Maar de rösti van polenta en de gekonfijte sjalot zijn dan wel weer én origineel én mega lekker. Het is trouwens een luxe dat we hierbij alle drie een aangepaste wijn per glas kunnen krijgen (tussen €5,50 en €8,50).
De hattrick wordt vervolledigd met drie klasse desserts waarmee wordt aangetoond dat er hier een chef patissier werkt die van wanten weet. Zelfgebakken en met vanille-ijs gevulde soesjes (€9) voor haar, zelfgedraaid chocolade-ijs (€4) voor hem en ik krijg bijna tranen in de ogen van een perfecte île flotante (€6,50). Ik betaal slechts €210 voor dit onvergetelijk maal zonder chi chi>I>, in naar mijn mening de beste brasserie van Brussel.

Wat een brasserie. Hier wordt de brasserieperfectie benaderd op het vlak van keuken, bediening en interieur.

woord Bart Billen
(3/04/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Brasserie de l'Expo

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  2/5

 
  4/5

Santens Frederik - 29/11/16 22:09

Heel goed gegeten Kok +++++ Ja er is wat lawaai als er veel volk is maar mij heeft het niet echt gestoord ... Ik zal er zeker teruggaan ...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

M. Zelderloo - 10/09/15 7:44

Chaos en lawaai tot en met

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Brasserie de l'Expo

Houba de Strooperlaan 188
1020 Laken
Tel: 02/476.99.70

www.brasseriedelexpo.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden