Burger Folie

Amerikaans, Belgisch

Burger Folie
© Robin De Raedt
Kenmerken
KeukenAmerikaans, Belgisch
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €€ 9 voor een klassieke hamburger € 13 euro voor een klassieke hamburger met frietjes en een slaatje
Voorgerecht €/ tot €/
Hoofdgerecht €13 tot €17
Nagerecht €6 tot €7
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Burger Folie

Een flinke hamburger gaat er altijd in. Zeker als die geserveerd wordt in het eerste gourmetburgerrestaurant van Leuven. Laat het vlees maar aanrukken.

Het is weer druk in Leuven, zeker ter hoogte van nummer 4 in de Muntstraat. We prijzen ons gelukkig dat er nog een tafeltje voor twee vrij is op deze zwoele woensdagavond en nemen plaats op het terras. We voelen de jaloerse blikken van de even hongerige, maar minder fortuinlijke voorbijgangers die moeten wachten tot er nog een plekje vrijkomt in dit kleine, maar gelukkig licht en luchtig ingerichte restaurant. Burger Folie werkt niet met reservaties, dus wie gek is op burgers kan maar beter op tijd komen.

Over de kaart kunnen we kort zijn: burgers, burgers en nóg burgers (en twee slaatjes om helemaal eerlijk te zijn). De meeste burgers zijn rundburgers, van 175 gram puur charolaisvlees. Ofwel kies je dan voor een klassieker met bacon en kaas, ofwel ga je de avontuurlijkere toer op door The Mediterranean - met gegrilde groenten, pancetta, Italiaanse kaas en een basilicumsausje - of The Mexican - met guacamole, zure room, koriander en jalapeñopeper - te bestellen. Echt alternatief ga je met een kalfs-, kip-, zalm- of groenteburger.
Aan voorgerechten doen ze hier niet, aan zoute knabbels bij het aperitiefje dan weer wel. Het smaakt wel bij mijn American champagne (cola dus) en bij mijn tafelgenoot zijn glas Merlot Monterre. Een vriendelijke studente/serveuse brengt ons al snel onze netjes gepresenteerde Bacon & Cheese en Truffle Mushroom, met op het bord frietjes en een slaatje en dan nog een kommetje verse koolsalade en gegrilde maïs. We twijfelen even of we mes en vork zouden gebruiken, maar zetten dan toch onze handen en tanden in de royale burgers.
Lekker, echt lekker, van de eerste tot de laatste hap. Het rundgehakt is vol van smaak en perfect gebakken, de kaas lekker gesmolten, de bacon krokant en de huisgemaakte tomatenrelish een tikje zoet. De portobello's en truffelmayonaise die mijn burgertje sieren, tillen deze snack echt naar een hoger niveau. Misschien jammer dat enkel de suggestie écht speciaal is, van ons zouden ze ook op de vaste kaart nog wat wilder mogen gaan. Maar we zijn tevreden met onze keuze, want wat Burger Folie serveert, is wel prima en méér dan genoeg.
Toch kan ik niet aan de verleiding weerstaan om nog een dessertje te nemen. Het is de vermelding 'pure verwennerij' die me de moelleux boven de dame blanche en de crème brûlée doet verkiezen, maar het cakeje is me toch net niet moelleux en warm genoeg. Eerlijk: ik heb een beetje moeite om recht te staan na deze stevige maaltijd, maar we willen plaatsmaken voor de volgende burgerliefhebbers.

Echt lekker burgers, van de eerste tot de laatste hap.

woord Barbara De Coninck
(3/07/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Burger Folie

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Burger Folie

Muntstraat 4
3000 Leuven
Tel: 016/88.66.08

www.burgerfolie.be

meer Amerikaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden