le buone maniere

Italiaans

le buone maniere
© Tina Herbots
Kenmerken
KeukenItaliaans
Accommodatie airco, terras, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Budget €€ 60 voor een viergangenmenu en €85 voor een zes gangen menu
Voorgerecht €18 tot €34,5
Hoofdgerecht €24,50 tot €39,75
Nagerecht €10 tot €
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
za van 19:00 tot 22:30
zo gesloten

Over le buone maniere

The only way is up

Op een zwoele zomeravond wil een mens op een terras eten. En dan bedoel ik geen stoepterras maar een terras in een voor- of achtertuin. Het Italiaans restaurant Le buono maniere aan de prestigieuze Tervurenlaan heeft zo'n voortuinterras. Dat element is wervend genoeg voor ons om het uit te checken.
Als aperitief gaan we akkoord met de voorgestelde roze prosecco (€ 9) om van een hectische dag te bekomen. Er kan hier op z'n Italiaans worden onderhandeld over de bestelling. Bij de risotto staat op de kaart: 'min 2 pers'. Waarom? Eerst is het argument dat het een bereiding à la minute is. Dat mogen we hopen. Dan blijkt de wachttijd 25 minuten te zijn. We hebben tijd. Als we voorstellen om die wachttijd te overbruggen door een tweede voorgerecht te partageren, is de zaak direct beklonken, risotto (€ 29,50) voor Madame en ravioli (€ 18,50) voor mij. Dat de in de oven in een zoutkorst gegaarde lijngevangen zeebaars (€ 79,50) voor minimum twee personen is, begrijpen we echter maar al te goed. Zo'n bereiding krijg je niet alleen op. Het aan tafel gepresenteerde exemplaar heeft een glanzende huid en bolle ogen, het is dus kraakvers. Bij dit alles bestellen we een fles vernaccia di San Gimignano Santa Margherita 2012 (€5 2,50 of driemaal de inkoopprijs) van wijnproducent Panizzi, een fruitige, droge evenwichtige wijn. Het water is gebotteld kraantjeswater (€ 5). Wanneer gaat deze praktijk worden verboden?
Genoeg geklaagd, daar is ons 'wachtvoorgerecht' al: een trio van carpaccio (€ 35) bestaande uit holsteinrund, sint-jakobsnoot en vitello tonato. Dat laatste is weliswaar geen carpaccio, maar correct bereid. De carpaccio van sint-jakobsnoot heeft geen smaak, ook al worden er 20 schijfjes zomertruffel over geschaafd. Het is echter de carpaccio van zeven weken gerijpte en gerookte gemarmerde entrecote van het holsteinrund die het verschil maakt met zijn diepe smaak. Volgende keer een volledige portie graag. De eigenlijke voorgerechten zijn zeer goed. De risotto is beetgaar en afgewerkt met dezelfde zomertruffel die nu wel aroma afgeeft omdat het om een warm gerecht gaat. De ravioli is artisanaal bereid met een vulling van burrata (verse kaas uit Puglia, gemaakt van mozzarella en room) en raapstelen, maar de stukjes gebakken worst van waterbuffel die er gebroken over worden gestrooid verheffen het gerecht.
Het is natuurlijk een spektakel om te zien hoe de dikke zoutkorst van onze ondertussen gegaarde lijnbaars wordt verwijderd. Hier moeten geen liflafjes bij, enkel wat gestoomde groenten en een beetje olijfolie over drizzelen. Dit is minstens zo goed als de versie van gerenommeerde Brusselse sterrenzaken. Super sappig, zacht en mals met een ronduit verbluffende smaak. Een signature dish.
We hebben geen zin in interpretaties van tiramisu of panna cotta die we rond ons zien. Een stevige koffie om de even stevige rekening van € 247 door te spoelen, maar dit is dan ook een Italiaan die naar meer streeft...

Een Italiaan die inzet op kwaliteit en daarin slaagt

woord Bart Billen
(3/07/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over le buone maniere

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over le buone maniere

Tervurenlaan 59
1040 Etterbeek
Tel: 02/762.61.05

www.buonemaniere.be

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden