Beaucoup Fish

Belgisch-Frans

Beaucoup Fish
© Tina Herbots
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitVis
Accommodatie menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Budget €19 voor een twee gangen lunch
Voorgerecht €6,40 tot €17
Hoofdgerecht €22 tot €33
Nagerecht €6 tot €8
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:00
za gesloten
zo gesloten

Over Beaucoup Fish

Jordan heeft viskes gebakken!

Zodra de Brusselse nachtburgemeester Frederic Nicolay in een achterstandsbuurt een café heeft geopend, wordt die buurt trending en is het gentrificatieproces onomkeerbaar. Zo ook in de KVS-buurt, twee jaar na de opening van Flamengo. Getuige hiervan is de opstart in het begin van het jaar door Jordan Roberfroid van het om de hoek liggende Beaucoup Fish.
Het zal eerder dit onstopbaar sociologisch proces zijn dan burgemeester Yvan Mayeur die de stoephoeren hier zal verdrijven. Op dit moment kan je vanuit het visrestaurant nog steeds de straathandel in fijne vleeswaren van naadje tot draadje volgen. Binnen is het interieur minimalistisch wit Scandinavisch. Aan de ingang ligt in een open koeltoog de verse vangst van de dag. Ik kom er met Madame exact op volle middag binnen. We zijn de eersten. Naarmate de zaak volloopt, wordt het duidelijk dat de akoestiek hier vreselijk hol klinkt en resulteert in een kakofonie. Het is heet en we lessen onze dorst met heerlijke Gerolsteiner sprudel (€2,30).
Als voorgerecht bestelt Madame de goujonettes van pladijs met tartaarsaus (€11). Het bord bevat vier smaakvolle, sappige, in visvorm gesneden reepjes gepaneerde en gefrituurde pladijs, licht besprenkeld met gehakte peterselie. De huisgemaakte tartaarsaus vervolledigt dit perfecte voorgerecht. Hetzelfde kan gezegd worden over de ceviche (€17) van koningsdorade (een meer sexy naam voor goudbrasem) die mij wordt geserveerd. Een heerlijk frisse timbaal van in limoen gemarineerde blokjes rauwe vis met avocado, chili pepertjes, platte peterselie en on the side flinterdunne reepjes knapperige lente-ui. Alleen is de kwaliteit van het brood om van te wenen en dat terwijl Charli, de beste bakkerij van de vijfhoek, op tien minuten wandelen ligt. Al de wijnen echter zijn, zoals het de dag van vandaag hoort, per glas te krijgen. Bij onze voorgerechten drinken we een glas domaine des Corbillières 2013 (€5,20). Een doordrink sauvignon de Touraine.
Ook met de hoofdgerechten wordt naar perfectie gestreefd. De spaghetti alle vongole (€22) van Madame is veel en veel beter dan in de meeste Italiaanse restaurants. Dit is perfect al dente spaghetti met heerlijke olijfolie, fijngehakte peterselie en vooral veel look. Het dozijn tapijtschelpen is kraakvers en perfect gegaard. De Noordzeetong à la Dieppoise (€33) die ik heb laten aanrukken, is een geslaagde vrije interpretatie waarbij de twee niet gefileerde, gepocheerde medium zeetongen worden begeleid door een half dozijn tapijtschelpen en drie reuze bouquetgarnalen in plaats van door mosselen en grijze garnalen. Alleen spijtig dat er grof zout op de pommes vapeur is gestrooid en dat ze een tikje te weinig gaar zijn. Hierbij vragen we een glas la Bourgeoise 2011 (€8,80) van Henri Bourgeois, een goede sancerre.
Omdat de inspiratieloze dessertkaart ons zwaar teleurstelt, nemen we gewoonweg geen dessert, enkel een koffie (€2,30). De rekening van €120,60 is zeer schappelijk. Komen we terug? En of!

Dé trendy stadskantine om te lunchen of te dineren met kraakverse visgerechten die perfect zijn bereid.

woord Bart Billen
(21/08/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Beaucoup Fish

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Beaucoup Fish

buurt: De Brouckère
van Gaverstraat 2
1000 Brussel
Tel: 02/218.64.20

www.beaucoupfish.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden