Huis der Burgers

Amerikaans

Huis der Burgers
© Robin De Raedt
Kenmerken
KeukenAmerikaans
SpecialiteitFastfood
Accommodatie airco, terras, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €4 extra kost een gemengde salade en frieten bij een hamburger.
Voorgerecht € tot €
Hoofdgerecht €9 tot €12
Nagerecht €4,50 tot €6
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
di gesloten
wo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00

Over Huis der Burgers

Burgerbacchanaal

Burgertenten zijn de laatste jaren dé trend in de horeca. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. In een studentenstad als Leuven is er voldoende draagkracht om er nog een paar in de markt te zetten. Huis der burgers opende dan ook een paar maanden geleden de deuren.

Het blokkend volkje lust er wel pap van. Het heeft immers op regelmatige basis behoefte aan brainfood. Daar speelt Kayman Dirmeier, zoon van de uitbater van de drie huizen verder gelegen De Troubadour, op in. Ik ga met Junior, student en dus ervaringsdeskundige, uittesten welk vlees we in de kuip hebben. Reserveren kan niet maar er is nog een tafel. Als aperitief drinken we een hoppige Kessel blond (€ 4) van brouwerij De Vlier uit Holsbeek.
Er zijn hier twee mogelijkheden: ofwel ga je voor een bachelor (enkel een hamburger) ofwel ga je voor een master (een hamburger met een salade en frieten). Ik bestel een master 'classic bacon & cheese' (€ 13,50) met een koolsla en een aardappel in de schil. Junior kiest van het suggestiebord een master 'red Thai chicken' (€1 6) met een gemengde sla en frieten. Hierbij komt steeds een potje mayonaise. Op tafel staat standaard een fles Heinz tomato ketchup, de enige echte. De bun met sesamzaadjes is mooi geroosterd, krokant en (uiterst belangrijk) desintegreert niet door contact met de saus. De patty (hamburgerterm voor het vlees) heeft net als de bun een grote diameter en is daardoor plat zodat de hamburger niet te hoog wordt en ook door kleine mondjes kan worden verorberd. Mijn hamburger is goed (vooral de gestoofde ui is een uitstekend idee wegens beter verteerbaar dan rauwe), maar de kipburger van Junior is gewoonweg schitterend. Er zitten gewokte groenten tussen en een overheerlijke curry-kokossaus. De smaak is veel meer uitgesproken. De currysaus op de koolsla is echter niet geslaagd en de aardappel in de schil zou zoveel beter kunnen zijn als die in de oven zou zijn aangekorst. De frieten zijn van het platte type en iets te hard gebakken. De gemengde salade is gewoon goed.
Daar er geen voorgerechten verkrijgbaar zijn, bestellen we ter compensatie nog een bachelor hola guapa (€ 12) van de kaart en een bachelor la tia chorizo (€ 12) van het suggestiebord. Ondertussen doet Junior een blinde smaaktest om na te gaan of er een verschil is tussen een gewone Coca-Cola (€2,50) en een Coca-Cola Zero (€ 2,50). Niet dus. Opnieuw heeft de hamburger van het suggestiebord een meer uitgesproken smaak dan die van de vaste kaart. Chorizo en aceto balsamico dressing op een hamburger zijn goede ideeën. Op de hola guapa zouden de rode jalapeños gerust mogen worden vervangen door pikantere groene. De maïskolf (€ 3), die junior on the side heeft laten aanrukken, is totaal kapot gekookt. We geven ons halverwege over. We kunnen niet meer.
De desserts cheesecake (€ 6) en brownie (€ 5,50) zijn niet wat ze zouden moeten zijn wegens respectievelijk te droog en lauw. We betalen voldaan € 84 voor dit burgerfestijn.

woord Bart Billen
(4/09/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Huis der Burgers

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Huis der Burgers

buurt: Tiensestraat
Tiensestraat 26
3000 Leuven

www.huisderburgers.be

meer Amerikaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden