Nepali House

Wereldkeuken

Nepali House
© Robin De Raedt
Kenmerken
KeukenWereldkeuken
SpecialiteitExotisch
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €4 tot €16
Hoofdgerecht €15 tot €25
Nagerecht €7 tot €10
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
wo van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
do van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
vr van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
za van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
zo van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
+ afhaal + home cooking

Over Nepali House

Een dik half jaar geleden ruilde Nepali House z'n stek in Aarschot voor een pand in het hart van Leuven. Een goede zet lijkt ons, en een ideale gelegenheid om de Nepalese cuisine te gaan ontdekken.'De Nepalese keuken is helemaal niet vet of overdreven pikant.' Zo, blij dat dat misverstand meteen wordt opgehelderd op de eerste pagina van de menukaart. En aan de typische schreeuwerige oosterse deco doen ze ook niet mee bij Nepali House. Je krijgt wel een oriëntaals gevoel als je binnenkomt, maar het interieur is toch rustig en stijlvol gehouden. Oef. Dat we olijven als hapje krijgen, vinden we een beetje vreemd, net als de overigens lekkere voorafjes van avocado met chorizo en lam en aardpeer. Van ons mogen ze op culinair vlak gerust helemaal traditioneel gaan. Gelukkig vinden we op het menu wél genoeg klassieke Nepalese specialiteiten. Laat de veg potli en scampi momo maar komen! Wat zeg je? Veg potli blijkt een elegant versierd bordje met drie krakend krokante pakketjes - van zelfgemaakt deeg - vol gekruide groenten met chilisaus. Dit is écht heel lekker, en toegegeven: fijner dan we hadden verwacht. Ook de gestoomde deegwaren met scampi, of scampi momo, vallen erg in de smaak bij mijn tafelgenote. De pasta is niet te dik, de vulling smaakt lekker door en het bijbehorende sausje is fluweelzacht. De verwachtingen zijn hooggespannen voor de kip tandoori en mix biryani. Het eerste gerecht is echt een klassieker en het tweede noemen ze zelf een van de Nepali House-specialiteiten. Om je meteen gerust te stellen: we worden niet teleurgesteld. De in een hete pan gepresenteerde kip (maar liefst twee bouten en een borst) is lekker mals en stevig gekruid. De beetgare groentjes die bij in de pan liggen smaken pittig naar de marinade van de kip, waardoor het timbaaltje witte rijst welkom is. Aan de overkant zien we een flinke portie gekruide saffraanrijst met kip, scampi, amandelen, cashewnoten en uien verschijnen, samen met een raitasalade en yoghurtdressing. De rijst is misschien een tikje te ver gegaard, maar verder hoor je aan deze tafel niemand klagen. Het is een aangename verrassing, deze Nepalese keuken. Met een eervolle vermelding ook voor het huisgemaakte naanbrood, dat wij in knoflook- en kaasversie hebben laten aanrukken. Ge-wel-dig. Een dessert kan er echt niet meer bij, we houden het bij een koffie en een kruidige Nepalese thee. Trouwens, we krijgen er een zoet cakeje én een miniportie oosterse rijstpap bij. Meer hoefde dat echt niet te zijn. De eerlijke rekening wordt ons gepresenteerd door de jongeman die ons de hele avond al erg vriendelijk heeft bediend. Want ook dat moet gezegd: het is lang geleden dat we nog zulke attente obers hebben gehad. Wat ons betreft mogen ze de westers getinte gerechtjes best laten vallen, de Nepalese borden zijn meer dan oké.

woord Barbara De Coninck
(6/05/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Nepali House

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  5/5

 
  5/5

Ben B - 13/09/15 18:55

Nepali House krikt het Leuvens niveau weer omhoog. Na de vele ondermaatse toeristische zaken in de Muntstraat, is dit een hele verademing. Over de service valt echt niets te zeggen, deze is steeds van nature vriendelijk. Na +10 bezoeken nooit slecht gegeten. Steeds hoge kwaliteit en op vraag passen ze hun gerechten aan. De kruidige roomsaus van de Masala is echt vers... De voorgerechten zijn afgewerkt met klasse, het bladerdeeg is zelfgemaakt. Hier ga je altijd met de glimlach buiten, en met gespannen buik. Nepalees bij voorkeur in Leuven!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Roskin Irena - 11/09/15 22:12

Reeds verschillende keren gaan eten in dit aangenaam restaurant. Bijna alles van de kaart reeds geprobeerd !! Ben diabete en zowel Durga als Chef Surya zorgen ervoor dat ik geen problemen krijg!! Merciekes !!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Nepali House

buurt: Grote Markt
Dirk Boutslaan 7
3000 LEUVEN
Tel: 016/43.43.42

www.nepalihouse.be

meer Wereldkeuken

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden