Colonel

Amerikaans

Colonel
© Fred Sablon
Kenmerken
KeukenAmerikaans
SpecialiteitSteakhouse
Accommodatie airco, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Prijzen
Budget € 8 tot € 16 per 100 g voor de dagelijks wisselende verkrijgbare rassen voor de côte à l'os (voor 2 pers. incl. frieten, groenten en vleessaus)
Voorgerecht € 12 tot € 20
Hoofdgerecht € 18 tot € 32
Nagerecht € 9 tot € 14
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:30
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:30
zo gesloten

Over Colonel

Gold Meat

Na de burgerjoints zijn nu de Amerikaanse steakhouses trending in Brussel. Op een steenworp van de Louisalaan is Colonel opengegaan. De parking Louise Village geeft rechtstreeks toegang tot het restaurant. De inrichting is 100% Midtown Manhattan. De open keuken neemt met zijn Josper houtskooloven de helft van de lengte van de zaak in, de andere helft is voor de bar. Madame is in de wolken dat ze als aperitief aan een succulente dark & stormy cocktail (€ 11) kan slurpen. Dan gaan we naar de vleestoog om onze côte à l'os te kiezen. Wij gaan voor een rubia galegarib (Gallisch roodbontrund) van 1,194 kg (€ 10 per 100g voor 2 pers. incl. frieten, groenten en vleessaus). Als voorgerecht laat Madame een velouté van Victoria-aardappelen met Isignyroom en zwarte truffels (€ 18) aanrukken. Ik van mijn kant opteer voor oeufs en cocotte, paddenstoelen en crumble van Bigorreham (€ 14). 'Maintenant passons aux choses sérieuses' zegt de ober terecht als hij onze côte à l'os serveert. Het vlees is niet supermals, maar dat is normaal want het is geen filet pur. De smaak is echter uniek en daar draait het om. Daarbovenop komt nog eens het effect van de Josper die het vlees een subtiele rooksmaak geeft. De homemade frieten die in rundvet zijn gebakken evenaren die van Maison Antoine op het Jourdanplein en dat zijn sowieso de beste van Brussel. De gestoomde groenten zijn beetgaar. Heerlijk, eens geen salade bij een biefstuk. We laten ons met plezier overtuigen om een Colonel et son armée (€ 14) als dessert te delen. Dat is een origineel dessert bestaande uit perensorbet en poire Williams, een appelsorbet en calvados en tenslotte een citroensorbet en wodka. Het zal geen wekelijks ritueel worden want de rekening blijkt € 214,40 te bedragen, maar er is geen twijfel mogelijk: de maximale score van vijf sterren is verdiend!

Dit steakhouse wordt een mijlpaal in de Brusselse horeca

woord Bart Billen
(6/05/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Colonel

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Colonel

Jean Stasstraat 24
1060 SINT-GILLIS
Tel: 02/538.57.36

www.colonelbrussels.com

meer Amerikaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden