Kolya

Internationaal, Fusion

Kolya
© Kolya
Kenmerken
KeukenInternationaal, Fusion
Accommodatie airco, terras, tuin
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget € 35 voor een driegangenmenu.
Voorgerecht €14 tot €24
Hoofdgerecht €23 tot €32
Nagerecht €9 tot €14
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
za van 19:00 tot 22:30
zo gesloten

Over Kolya

Best bewaarde Brussels geheim: houden zo!

'Brussels best kept secret' staat er op de website van Kolya, het restaurant van het Manos Premier hotel. Dat intrigeert natuurlijk, te meer er een mooi terras is in de tuin. Het is echter koud en dus neem ik met Madame plaats in de eetzaal die een gigantische veranda is met een indrukwekkend glazen zadeldak. Chef Nicholas Tsiknakos, pas overgekomen van het be Manos hotel in Kuregem, heeft een interessante kaart samengesteld. Madame bestelt als voorgerecht de misosoep met citroengras (€ 14). Ik ga voor de huisgemaakte ravioli met krab (€ 24). Als hoofdgerecht kiest mij eega de in amandelolie gebakken zonnevisfilet met risotto (€ 30) en ik opteer voor het duo van melkkalf met gratin Dauphinois (€ 31). De soep valt in de smaak. Het is geen misosoep, eerder een Thaise tom ka kai-soep. De ravioli is zeer lekker, maar bij nader onderzoek blijkt er geen krabvlees in te zitten maar surimi. Ik ben geschandaliseerd. Dit heeft een juridische kwalificatie: oplichting! Als de hoofdgerechten worden ingezet is het weer prijs. Er ligt links en rechts van het kalfsribstuk een stuk zwezerik, het ene gebakken, het andere enkel gekookt. Het ribstuk is heel vet en smakeloos. Waar is mijn gratin? In de plaats hiervan liggen er vier truffelchips op mijn bord. Madame haar zonnevis is totaal uitgebakken, zelfs draderig en overgoten met een zware saus. De risotto is geen smeuïge risotto maar rijst gemengd met zuring. Onze beiden gerechten zijn oneetbaar. Driemaal is scheepsrecht, want ook de pavlova en de tarte tatin voldoen niet aan de definitie ervan. Een tarte tatin moet met kruimeldeeg gemaakt worden, niet met bladerdeeg. De bol ijs ligt in een hoop bruine suiker. Een pavlova is een taart met een meringuebasis afgewerkt met slagroom en vers fruit en geen coupe gevuld met slagroom en fruit. Ja beste lezer, we hebben dit horrordiner voor u uitgezeten zodat u dit nooit zou moeten doen.

Het menu is zo betrouwbaar als de Griekse begroting. Stay away!

woord Bart Billen
(1/07/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Kolya

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Kolya

Charleroisesteenweg 100-106
1060 SINT-GILLIS
Tel: 02/537.96.82

www.kolya.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden