Hopla Geiss

Frans

Hopla Geiss
© Hopla Geiss
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitStreekgerechten
Accommodatie terras, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget € 25 voor een driegangenmenu
Voorgerecht € 9 tot € 12
Hoofdgerecht € 9 tot € 15
Nagerecht € 5 tot € 11
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 18:30 tot 22:00
do van 18:30 tot 22:00
vr van 18:30 tot 22:30
za van 18:30 tot 22:30
zo gesloten

Over Hopla Geiss

Flàmmeküeche

In Sint-Gillis opende de uit de Elzas afkomstige Nicolas Scheidt een derde zaak: Hopla geiss. Dat is Elzassisch voor 'vooruit met de geit'. Inderdaad, het moet vooruitgaan met de uitbouw van dit klein horeca-imperium. Het concept draait rond dé culinaire specialiteit van de Elzas: flàmmeküeche (tarte flambée). Als de houtoven nog te warm was, werd vroeger alvorens het brood te bakken, het overschot van het deeg uitgespreid, bedekt met platte kaas, ajuinringen & spekteerlingen en twee à drie minuten naast de vlammen gebakken. Ik neem met Madame plaats aan een terrastafel in de met opzet wat verwilderde tuin, waar ongelooflijk mooie graffiti masterpieces uit het verleden zijn bewaard gebleven. We beginnen met zes grote, malse biologische escargots (€ 6) die bereid zijn met een persillade van platte peterselie, kervel, koriander, dragon, gebraden zachte look en chardonnay wijnazijn. Het heerlijke in huis gebakken zuurdesembrood (eigenlijk is dit de bakkerij voor de twee andere restaurants, die zichzelf terugverdient dankzij de tarte flambée spin off) is ideaal om de boter en de persillade op te soppen. Les tartes flambées dan. Voor mij de traditionele (€ 9) en voor Madame die met gerookte tofu en kruiden (€ 10). Ze worden, zoals het hoort, geserveerd op een houten schietplank (om brood in de oven te schuiven). Ze zijn alle twee van onberispelijke kwaliteit. De versie met gerookte tofu en kruiden moet het echter wel afleggen tegen de traditionele. Deze laatste moet iedere rechtgeaarde Brusselse gourmand geproefd hebben. Als dessert delen we tarte flambée met appel (€ 11), maar van bij de eerste beet weten we dat er hier iets heel fout is. Het is het kaneelpoeder dat chemisch ruikt én smaakt. Dit nagerecht wordt terecht van de rekening geschrapt. Toch keren we verrukt terug naar huis omdat er eindelijk vlammentaart in Brussel verkrijgbaar is.

Artisanale tarte flambée van schitterende kwaliteit

woord Bart Billen
(2/09/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Hopla Geiss

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Hopla Geiss

Alsembergsesteenweg 105
1060 SINT-GILLIS
Tel: 02/544.14.22

hoplageiss.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden