Hof ten Eenhoorn

Belgisch

Hof ten Eenhoorn
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitStreekgerechten
Accommodatie tuin, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Budget €All-in viergangenmenu aan €65 en businesslunch aan €30.
Voorgerecht €18,0 tot €23,0
Hoofdgerecht €22,0 tot €25,0
Nagerecht €9,0 tot €12,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00
Gesloten tijdens de krokusvakantie en drie weken in juli.

Over Hof ten Eenhoorn

Hoppebedevaart naar Asse

Het seizoen van de hoppescheuten tussen eind februari en begin april loopt op zijn laatste benen. Francis, de buschauffeur van de door mij gegidste Toscanereizen, is afkomstig uit de streek tussen Asse en Aalst. Dat is - naast Poperinge - de enige streek in ons land waar nog hop wordt verbouwd. Het restaurant bij uitstek om van hoppescheuten te genieten, is volgens hem Hof ten Eenhoorn. Het ligt niet ver buiten het centrum van Asse, maar de locatie heeft een hoog bledgehalte. Als we uit de wagen stappen, ruiken we versbemeste akkers. Het restaurant is in een gerestaureerde hoeve gevestigd. Hier werd voor eenmaal terecht voor een interieur in fermettestijl gekozen.
We zijn dus gekomen om het hoppescheutenmenu (€65 all-in) te testen. In het salon krijgen we bij een glas champagne twee hapjes: gerookte kip met viseitjes en een toastje met huisbereide foie gras op een bedje van rauwe topjes van hoppescheuten. Deze rauwe topjes hebben de meest uitgesproken en pure hoppesmaak die we tijdens het diner zullen proeven.
Het eerste voorgerecht is een gepocheerd eitje met hoppescheuten en lintjes gerookte zalm met mousselinesaus. In een hoppescheutenmenu is de combinatie van gekookte hoppescheuten met een gepocheerd ei incontournable. De eierdooier loopt tergend traag over de hoppescheuten uit en het resultaat is een perfecte smaaksymbiose. Er is een prettige, zure nasmaak door de azijn die in het kookwater nodig is om het ei te pocheren. De huisgerookte zalm met een luchtige mousselinesaus vervolledigt dit klassegerecht. Hierna krijgen we gebakken skrei op een bedje van gekonfijte hoppescheuten en kreeftensaus op ons bord. De seizoenen van skrei en hoppescheuten overlappen elkaar grotendeels, dus is de combinatie niet meer dan logisch. Skrei, Noors voor zwerver, slaat op de lange tocht die een volwassen winterkabeljauw elk jaar maakt naar de Lofoten om er te paaien. Daar wordt hij bij aankomst gevangen. Het vlees van de skrei is door de verandering van zijn voeding tijdens de lange reis zeer vast geworden. Ideaal om op het vel te bakken. De smaak van de gekonfijte hoppescheuten wordt door de krachtige kreeftensaus spijtig genoeg gecamoufleerd. Als tussengerecht volgt er een heerlijk sorbet van kiwi en meloen. Meestal smaken sorbets als tussengerecht naar bevroren water met antigel. Deze sorbet is wonderbaarlijk lekker.
Als hoofdgerecht wordt er lamszadel in korstdeeg met voorjaarsgroenten en hoppescheuten, aardappelgratin en rozemarijnsaus opgediend. Onze complimenten aan de chef. Het is niet eenvoudig om lamszadel in korstdeeg mooi rosé en toch egaal warm te krijgen. De hoppescheuten zijn gesauteerd en dat geeft een mooi mondgevoel. De gratin is top en de rozemarijnsaus is origineel. Om af te sluiten is er een kegelvormige bavarois van plattekaas met peren en speculaas, en chocoladeroomijs.
Wat mij betreft is er een nieuwe jaarlijkse traditie geboren: de jaarlijkse bedevaart naar Asse tijdens het hoppescheutenseizoen.

Het hoppescheutenmenu is een must. Let wel: enkel nog tot de eerste zondag van april.

woord Bart Billen
vertaling Didier Stiers
(26/03/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Hof ten Eenhoorn

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Hof ten Eenhoorn

Keierberg 80
1730 Asse
Tel: 02/452.95.15

www.hofteneenhoorn.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden