Chez Martin

Internationaal

Chez Martin
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenInternationaal
Accommodatie terras, menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €8,5 tot €9,9
Hoofdgerecht €7,5 tot €12,5
Nagerecht €5,2 tot €7,0
Maaltijdcheques
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 24:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 24:00
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00

Over Chez Martin

eten alvorens te gaan stappen

Chez Martin is een eethuis in de hippe wijk rond de Sint-Gorikshallen. Tot voor kort kon je er enkel 's avonds terecht maar nu openen ze ook 's middags hun deuren. Het oude interieur met de donkere houten wanden - zoals in de cafés van weleer - in combinatie met hedendaagse donkere tinten op de muur. Dat schept meteen een warme en gezellige sfeer. De avond waarop we naar Chez Martin trekken, zit het restaurant ondanks het goede weer goed vol. Dat er geen plaats meer is op het kleine terras hoeven we niet uit te leggen. Het publiek is overwegend jong en we horen alle talen door elkaar. Aan de tafeltjes zit een mengeling van verliefde koppeltjes en jongelui die duidelijk zin hebben om nog een stapje in de wereld te zetten. Maar daarvoor moet natuurlijk eerst de maag gevuld worden. We krijgen een geplastificeerde kaart in A4-formaat. Het aperitief slaan we over en we gaan meteen voor een karafje witte huiswijn (€9). Niet om enthousiast over te worden maar wel correct. Daarna werpen we een blik op de kaart. Dit huis staat bekend als pastahuis maar je kan er ook andere gerechten eten. Bij de voorgerechten vind je alles wat populair is, gaande van carpaccio tot scampi. We proeven van de groentewok (€8) en van de mozzarella di buffela (€9). De borden zijn goed verzorgd en wat er op ligt smaakt oké. Voor onze hoofdgerechten laten we de vis- en vleesgerechten voor wat ze zijn en we gaan grasduinen tussen de pasta's. We bestellen een penne all arriabiata en een penne met pesto en gesauteerd rundvlees . Ondanks de drukte worden we vrij snel bediend. Intussen zien we diensters aan verschillende tafels keuvelen. Het is duidelijk dat ze hier heel wat vaste klanten hebben. Ik proef van de arrabiata. De tomatensaus is hartig, de chilipepers smaken goed maar gaan niet domineren. Mijn eigen penne met pesto en gebakken rundsvlees is een copieus gerecht. Met honger zal ik alvast niet naar buiten stappen. Bij de pesto mis ik gebakken pijnboompitten, maar het rundvlees is goed gekruid en juist gebakken. De pasta van mijn tafelgenoot is duidelijk de beste. Eenvoud is nu eenmaal de kracht van een goede pasta. Ik eet mijn grote kom pasta helemaal leeg omdat het mij nu eenmaal zo is aangeleerd en bedenk me dan dat ik het dessert wel kan vergeten. We eindigen met een koffietje. Betalen moeten we met cash geld want dit huis aanvaardt geen kredietkaarten. Hier kom je een hapje eten als je niet teveel geld wil uitgeven. Grote gastronomie ga je hier niet aantreffen, wel eenvoudige gerechten die de maag meer dan vullen.

Een eethuis dat gewone schotels in ruime porties serveerd

woord Marc Boutsen
vertaling Didier Stiers
(23/05/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Chez Martin

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Chez Martin

buurt: Sint-Goriks
Borgwal 17
1000 Brussel
Tel: 02/513.93.03

www.chezmartin.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden