Midi Station

Belgisch-Frans

Midi Station
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitZeevruchten
Accommodatie airco, terras, uitgaansrestaurant, bar/lounge, live muziek, eigen parking, rookruimte aanwezig, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk, aangepast voor andersvaliden
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Drie gangenmenu voor €35
Voorgerecht €15,90 tot €30
Hoofdgerecht €22 tot €55
Nagerecht €8 tot €11
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30
di van 12:00 tot 14:30
wo van 12:00 tot 14:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:00
za gesloten
zo gesloten

Over Midi Station

'Fake keuken voor oneerlijke prijzen'

Midi Station, tweede bedrijf. Na het foute businessplan van Antonio Pinto, waarbij hij geen rekening hield met de minderinkomsten tijdens de zomervakantie, liet immobiliëneigenaar NMBS hem zonder pardon failliet gaan om zelf de touwtjes in handen te kunnen nemen. Op een vrijdagavond pik ik Junior op aan het Zuidstation en parkeren we gratis op de nieuwe restaurantparking in de Onderwijsstraat 159 en dus niet meer onder het gebouw zoals voorheen. Het interieur is exact hetzelfde gebleven. Junior kickt tegenwoordig op eendenlever. Hij vliegt er dan ook in met een boterzachte, gebakken eendenlever (€19) met een perfecte cuisson. De combinatie met gekaramelliseerde appel en portosaus is een klassieker, maar dat is van geen tel als ze op dit niveau wordt gebracht. Op de eendenlever ligt een originele kruidencrumble. Ik start met gebakken petits-gris de Namur in een kruidenboter (€17). De huisleverancier is slakkenkweker Roberti uit Gembloux. Zijn segrijnslakken zijn hemels superzacht. Opnieuw is er een originele twist aan het gerecht toegevoegd: een perfect compatibele linzenchutney met een zijdezachte textuur. Na deze voorgerechten zijn we benieuwd of deze lijn kan worden doorgetrokken.Je voelt mij natuurlijk al komen, niet dus. Mijn gebraden biologische poulet-de-Bastognefilet (€24) is oké en heeft een mooi krokant vel. Deze wordt geserveerd met morieljes, snijbiet en kastanjeschilfers. De gespoten streep gepersilleerde puree heeft echter een industriële structuur. Dat zet mij aan het denken en later zal blijken dat mijn argwaan terecht is. Het label Poulet de Bastogne wordt immers door de n.v. Veviba gebruikt. Ze verhandelen maiskippen, maar geen biologische. Hun maiskippen komen blijkbaar via een tussenhandelaar bij Midi Station terecht. Dit is dus een rip-off van €24. Junior laat een gebakken rundfilet Rossini (€37) aanrukken omdat hij bij deze bereiding op zijn vlees een lap ganzenlever krijgt. De bereidingswijze à la rossini betekent naast ganzenlever ook het gebruik van truffel, maar hier wordt ersatz met truffelolie gebruikt. Het ergste is echter dat Jack O'Shea op de kaart als vleesleverancier staat vermeld en je de biefstuk met een vork uiteen kan trekken. Hoe heette dat in de jaren 70 ook al weer? Oh ja, een geprikte biefstuk. Tweede rip-off, ditmaal voor €37.Nog snel een dessert zodat we naar huis mogen. Junior eet twee bollen industrieel aandoend hazelnootijs (€6). Ik proef het Bretons zandkoekje, de ananas met dragon en chiboust met citroen (€8,50). Chiboust is een koude custard gemengd met slagroom. Van dragon geen spoor, misschien nog een geluk. De presentatie is gewoon walgelijk. Het ziet eruit alsof het al eens gegeten is geweest. De haan kraait voor de derde maal. We betalen €137. Antonio kom terug, alles is vergeven en vergeten.

No go

woord Bart Billen
(7/03/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Midi Station

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Midi Station

Victor Hortaplein 26
1060 Sint-Gillis
Tel: 02/526.88.00

www.midistation.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden