In den Appelboom

Belgisch

In den Appelboom
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie terras, tuin, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Driegangenmenu aan €26 en viergangenmenu aan €30.
Voorgerecht €7,5 tot €18,0
Hoofdgerecht €9,5 tot €26,0
Nagerecht €5,0 tot €9,0
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 22:00

Over In den Appelboom

Ideale pasmunt

Het 'Anderlechtse platteland', het lijkt wel een contradictio in terminis, maar als je in de tuinwijk Goede Lucht de Appelboomstraat inslaat en honderd meter rijdt dan zit je wel degelijk in de velden op den buiten. Dit is Neerpede, een stuk van het Brusselse Gewest dat buiten de ring ligt en eigenlijk de poort naar het Pajottenland is. Voorbij het eerste kruispunt snijdt de weg een boerenhof in twee delen: inks de schuur en rechts de boerderij. In 1860 was deze boerderij al café-laiterie. Nu is dit In den Appelboom, een oase van rust op een steenworp van de Brusselse ring.
We komen hier op een zondagmiddag om iets voor twaalf, net voor de grote drukte, toe. We nemen plaats op het terras van de koer. In de tuin is er ook nog een terras. Achteraan is er voor de klein mannen een speeltuin. Op de kaart staat wat te verwachten valt bij dit type landelijke horeca. Bij de suggesties vinden we echter een aantal opmerkelijke gerechten. We besluiten het beste van twee werelden te nemen.
Madame bestelt de zachtgekookte kwarteleitjes met grijze garnalen, vinaigrette van bieslook en sojascheuten (€14) en ik de maatjesfilets met avocadotartaar, geparfumeerd met een vinaigrette van gekonfijte citroenen (€13). Stukjes geplette avocado liggen tussen en op de maatjesfilets. Hun vette smaak gaat goed samen. De vinaigrette van gekonfijte citroenen geeft een complementaire smaak aan het gerecht. De kwarteleitjes zijn spijtig genoeg niet meer warm als ze op tafel komen. Er is geen smaakintegratie te bespeuren met de rauwe sojascheuten en de koude garnalen. Juniors brochette van pensjes met ajuinconfijt (€8,50) is lekker, al mocht er iets meer ajuinconfijt bij worden geserveerd. De ober is de wijnkaart vergeten te brengen, dus besluiten we bij ons aperitief, Brugs tarwebier (€2), te blijven. Dat scheelt vast als de rekening komt.
Als hoofdgerecht eten wij stoofvlees van varkenswangen (15) en Junior braadworst en spek met drie soorten stoemp (€13). De varkenswangen zijn zo zacht en mals als soepvlees. Ze worden met goudgele gekookte aardappelen geserveerd. De braadworst en spek zijn goed doorbakken en smaken zo stevig naar vlees dat Junior twijfelt of hij het wel lekker vindt, want hij is smaakloze braakworst gewend in de schoolrefter. In de wortel-, witloof- en spinaziestoemp is de groentesmaak dominant. Terwijl hij kennismaakt met het concept van een mikado (€6,50), een pannenkoek en een dame blanche bijeengeclasht, degusteren wij als dessert een triptiek van ravioli van mango met banketbakkersroom met citroen ertussen, een glaasje met banaan-passieschuim en marjoleinijs (€9). In een gastronomisch restaurant wordt hiervoor zonder schroom het dubbele van de prijs gevraagd.
Bij een goede koffie (€2,30) beginnen we te fantaseren: 'Als de Brusselaars nu eens In den Appelboom als pasmunt aan de Vlamingen aanbieden voor de corridor?Een stuk bos voor een horecainstituut lijkt ons geen slechte deal.

Horecainstituut in de velden op een steenworp van de Brusselse ring. Originele suggestiekaart.

woord Bart Billen
vertaling Didier Stiers
(16/07/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over In den Appelboom

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  2/5

 
  2/5

willemsen - 2/08/15 20:42

matig eten voor veel geld. voorgerecht nooit ontvangen. nagerecht was een keiharde gekookte perzik in een alkoholsausje waarvoor een lepel en vork werd gegeven. een mes was nuttiger geweest. tip:praat frans want anders verstaan ze je nauwelijks

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over In den Appelboom

Appelboomstraat 401
1070 Anderlecht
Tel: 02/520.73.03

www.indenappelboom.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden