Bistrot Mamy Louise

Belgisch

Bistrot Mamy Louise
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie airco, honden toegelaten
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €9,0 tot €13,0
Hoofdgerecht €12,0 tot €18,0
Nagerecht €7,0 tot €0,0
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 15:00 en van 18:30 tot 22:30
di van 12:00 tot 15:00 en van 18:30 tot 22:30
wo van 12:00 tot 15:00 en van 18:30 tot 22:30
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:30 tot 22:30
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:30 tot 22:30
za van 18:30 tot 22:30
zo gesloten

Over Bistrot Mamy Louise

Oma is de ster

Als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel. Bekende Parijse chefs veranderen hun restaurants in brasseries of bistrots, nu gebeurt hetzelfde dus ook in Brussel. Gelukkig is het meer dan zomaar gratuite na-aperij. Chef-kok Philippe Gillet en zijn vrouw Nadine, die in de Jean Stasstraat ook restaurant Mamy Louise uitbaten, hebben hun gastronomisch restaurant Au Vieux Boitsfort getransformeerd tot een moderne bistro. Het resultaat is een mooi decor met een hoog 'Flamantgehalte' dat het perfect doet in het zuiden van de stad en in het zomerse verlengstuk ervan, Knokke.
De kaart is een ode aan de Belgische keuken van onze grootmoeders, gerechten bereid met goede producten, engelengeduld en veel liefde omdat de kinderen er zo graag van smulden. 'Aardappelen met gaten' is zo'n kindvriendelijk gerecht, je vindt het hier op de kaart bij 'Grootmoeders gehaktbereidingen'. Deze uitgeholde aardappelen worden met gehakt gevuld en dan gekookt in een bouillon met flink wat verse kruiden. Van een zalige eenvoud, zo kan ik vaststellen. Mijn tafelgenote gaat voor een blanquette van varkensvlees en tuingroenten. 'Ik was vergeten hoe lekker varkensvlees kon zijn', zegt ze zodra ze van het stoofpotje geproefd heeft.
We zijn in de zevende hemel wanneer we deze gerechten proeven, en dan moet je weten dat we helemaal geen honger meer hebben, want onze voorafjes waren eigenlijk al hoofdschotels. Het gepocheerd ei met mousseline en grijze garnalen is een schoolvoorbeeld van een gerecht dat op zich uit zeer eenvoudige ingrediënten bestaat, maar waar de bekwaamheid van de chef meteen duidelijk wordt. Een echte aanrader. Net zoals de kroketten Jeanne-Léontine, niets meer of minder dan een klassieke macaroni met kaas en hesp in broodkruim gewenteld tot een klassieke kroket. De wijnkaart is volledig Frans en zeer uitgebreid. Ik drink een fris gekoelde syrah uit de Rhône (€4,8 per glas). Maar liefst vijf verschillende wijnen kan je per glas bestellen. We kunnen het alleen maar toejuichen. Een nagerecht kan er na ons festijn in elk geval niet meer bij. 'De bomma' heeft wel niet alles voor het zeggen in dit restaurant. Philippe Gillet is niet van gisteren en serveert ook een viertal salades en enkele pasta's.
De bediening tijdens ons bezoek is vlot en enthousiast. Hier zijn mensen aan het werk die houden van hun beroep en die goed gecoacht worden. Philippe Gillet heeft de gave om jong talent aan te trekken. Heel wat jonge chefs hebben bij hem de knepen van het vak geleerd om daarna met succes hun eigen restaurant te openen. Nu zet hij zelf weer een ongewone stap. Gelukkig hebben we in Brussel een generatie ietwat oudere chefs die hun tijd nog steeds vooruit zijn.

Philippe Gillet doet het weer

woord Marc Boutsen
vertaling Adeline Weckmans
(18/10/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bistrot Mamy Louise

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Bistrot Mamy Louise

A.Payfa-Fosseprezplein 9
1190 Watermaal-Bosvoorde
Tel: 02/660.22.94

www.mamylouise.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden