Barbizon

Frans

Barbizon
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie terras
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Budget €Driegangenlunch voor €50 (incl. een halve fles wijn en koffie).
Voorgerecht €22,0 tot €45,0
Hoofdgerecht €32,0 tot €70,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
zo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30

Over Barbizon

Om wild van te worden

Het is niet om als ramptoerist mijn deelneming te betuigen, maar om een hart onder de riem te steken dat ik twee weken na het verlies van hun enige Michelinster ga lunchen bij Barbizon, het restaurant van chef Alain Deluc. Ik kom uit de richting van de E411 en rijd de parking op. Aan het aantal auto's te zien, is het niet zo erg om een Michelinster te verliezen. Plots realiseer ik mij dat ik op de personeelsparking sta. Ik rijd naar de andere kant van de prachtige villa in Normandische stijl aan de rand van het Zoniënwoud en zie tot mijn verbijstering dat er welgeteld één auto staat geparkeerd. Ik word zeer professioneel door de maître d' ontvangen. Hij geeft mij het gevoel alsof hij er al lang naar uitkijkt mij te mogen ontvangen. In de klassieke en luxueuze eetzaal met een prachtig zicht op de idyllische tuin en de achterliggende manege zitten twee zakenmensen. Als ik mij de bedenking maak dat al dat personeel deze middag voor welgeteld drie mensen werkt, besef ik hoe hard het moet aankomen om een ster te verliezen.
Ik bestel het ontdekkingsmenu met aangepaste wijnen (€115). Het is aandoenlijk om, bij het zuinig nuttigen van een microglaasje Pommery champagne en drie bijbehorende hapjes (€12), op de achtergrond te horen dat mijn keuze in de keuken wordt aangekondigd met de geijkte keukenuitdrukking 'ça marche!
Er wordt een kaart met mijn menukeuze op tafel gezet. Ik voel aan dat dit een memorabele lunch wordt. Als opener krijg ik pompoenroomsoep, gebraden langoustine met pistachenoten en oester in een kleine uitgeholde pompoen voorgeschoteld. Dit had junior moeten proeven. Hier kan zelfs de heilige pompoensoep van oma Suzanne niet aan tippen. Langoustine en oester in pompoensoep, het is een revelatie. Ze smelten beide in de mond. Het tweede voorgerecht is sint-jakobsvruchten a la plancha en witte bonen in eigen nat met ganzenlever. De sint-jakobsvruchten zijn op een rozemarijntak gespietst. Dit satéstokje geeft een intens aroma af. De ganzenlever gemengd onder de witte bonen in eigen nat vormen een smeuïg geheel. Opnieuw een verrassende combinatie. De keuze van de sauvignon de Touraine van J. Marteau past hierbij perfect.
Het hoofdgerecht dan, 'gebraden hinde met peper uit Jamaica en kastagneroom. Dit is wild wild en over de erbij geschonken Saint-Joseph Offerus heb ik ook alleen maar lof. Barbizon is sinds het sluiten van Claude Dupont in Ganshoren zonder enige twijfel het beste wildrestaurant van Brussel en omstreken.
Als dessert is er een samenspel van gekaramelliseerde banaan en druiven. In Overijse is het een must om iets met druiven te doen. Bij de mokka komen nog vier mignardises en ik laat mij gaan door een Martell cordon bleu cognac (€25) te bestellen.
Als ik thuis uit mijn culinaire roes ontwaak kan ik over de Michelininspecteurs alleen maar het volgende prevelen: 'Vergeef hen hun zonden Heer, want ze weten niet wat ze doen.'

Om iets te vieren, maar neem enkel een menu met aangepaste wijnen.

woord Bart Billen
vertaling Didier Stiers
(30/01/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Barbizon

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Barbizon

Welriekendedreef 95
3090 Overijse
Tel: 02/657.04.62

www.barbizon.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden