Tante Germaine

Belgisch

Tante Germaine
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitStreekgerechten
Accommodatie terras, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Mogelijkheden levering aan huis
Prijzen
Budget €Driegangenmenu's voor €20, €25 en €35.
Voorgerecht €4,0 tot €16,0
Hoofdgerecht €9,0 tot €20,0
Nagerecht €5,0 tot €9,0
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:30

Over Tante Germaine

All in the family

Madame heeft een avondvergadering en de koelkast is leeg. Als dat geen alibi is om samen met junior 'iets kleins' te gaan eten! Ik krijg een flashback als ik bij Tante Germaine, het restaurant van Pieter Jacobs en zijn partner Yentl Meert, binnenkom. Ik heb namelijk een tante Germaine gehad. Ze was een goed, maar wat naïef mens. Zo herinner ik mij een hilarische situatie toen ze tijdens een etentje vertelde dat ze recent voor de eerste maal shampi's (sic) had gegeten. Ze had dat eigenlijk niet geapprecieerd, want dat gerecht was toch wel iets te krokant naar haar smaak. Ik keek verbijsterd naar mijn moeder en heb dan met engelengeduld uitgelegd dat het aan te raden is om scampi's te pellen alvorens ze op te eten.
Het restaurant heeft een retro-interieur met rood-wit geblokte toile cirée tafellakens, waarop La Baleine-zeezoutbussen staan. Tegen de muur hangen oude foto's van tante Germaine en nonkel Jan. Er zijn maar een 25-tal plaatsen en vanavond is een kwart ervan bezet. We krijgen onmiddellijk een mandje met vers afgebakken broodjes en een potje zachte smout. Die is zo zacht dat het zout al direct van pas komt. Junior krijgt de slappe lach wanneer hij op de kaart scampi's 'Tante Germaine' ontdekt. Omdat het buiten stenen uit de grond vriest, beginnen we met een kom dampend hete tomatensoep (€4). Ik vraag aan de gastvrouw of de bearnaisesaus bij de kalfsniertjes (€20) vers geklopt is. Ze antwoordt heel eerlijk dat dit uitzonderlijk niet het geval is omdat de dragon op is, maar dat een traditionele mosterdsaus ook kan en die is wel vers. Junior bestelt zoals ik had kunnen voorspellen de ballekes in tomatensaus (€12). Daarna lezen we het Quick en Flupkeverhaal dat in de menukaart zit verwerkt.
We genieten van de dikke, gemixte soep die puur naar tomaat smaakt. Voorwaar een klassieker van mijn tante Germaine. Tegen mijn zin bestel ik een Maes pils (€2,20). Ik heb mijn pils liever hoppig. De portie kalfsniertjes is zeer groot en by the book gegaard, een delicatesse. Ik ben blij dat er geen verse bearnaise meer was, want de mosterdsaus past hier beter bij. Tegenover mij zit een tevreden frikadellenfretter. Vier grote bouletten in tomatensaus met een heerlijk dominante vleessmaak. De grote verrassing zijn de frieten die op tafel komen. Die zijn niet alleen homemade, maar gezien de onregelmatige vorm overduidelijk met de hand gesneden. Ze zijn krokant bruin gebakken vanbuiten en zacht vanbinnen. Dat ben ik nog nooit op restaurant tegengekomen. Toeval bestaat niet: ook dat was een specialiteit van mijn tante Germaine. Dat ik dat nog mag meemaken! Hier moet ik zeker met de hele familie eens terugkomen. Voor de prijs moeten we het niet laten, want de rekening bedraagt slechts €50,40. En nu snel naar huis om de nieuwe avonturen van Luc Bellings in Chef in nood te zien.

Sympathiek restaurant met klassiekers uit grootmoeders keuken. Handgesneden frieten, een unicum.

woord Bart Billen
vertaling Adeline Weckmans
(25/02/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Tante Germaine

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Tante Germaine

Guldenschaapstraat 22
1800 Vilvoorde
Tel: 02/251.89.28

www.tante-germaine.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden