Kzeg a moda

Belgisch-Frans

Kzeg a moda
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitStreekgerechten
Accommodatie airco, terras, tuin, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €7,5 tot €11,8
Hoofdgerecht €8,5 tot €19,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 15:00 en van 19:00 tot 23:00
di van 12:00 tot 15:00 en van 19:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 15:00 en van 19:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 15:00 en van 19:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 19:00 tot 23:00
za van 19:00 tot 23:00
zo van 12:00 tot 15:00 en van 19:00 tot 23:00

Over Kzeg a moda

Ik zal jullie eens iets vertellen

Vier keer per jaar brengt de mythische Marcel Gotlib (www.marcelgotlib.com), de vrome tekenaar een bezoek aan zijn geesteskind, de ex-Snuls Fred Jannin (die van Pieter Pook en Molleke). Wil je ze tegenkomen? Trek dan naar Mistverstand, Chou de Bruxelles of naar Kzeg a moda. Want als het op eten aankomt, valt er met humoristen niet te spotten. Vergeet sushi, tapas, glaasjes en andere accessoires van het fusion cooking en kom maar op met de ballekes, stoemp en wind vanachter.Op een zondagavond zaten we dus gepakt en gezakt met de hele bende in gezelschap van Tibet (de vader van Rik Ringers en Chick Bill) bij Kzeg a moda in Drogenbos. Een hele bende, wat een uitgelezen kans voor een restaurantcritica om a) de kwaliteit van de bediening op de proef te stellen, b) overal een vorkje mee te prikken. Maar eerst moeten we het over het aperitief hebben, want ik moet de eigenaar complimenteren voor de schitterende champagne van het huis (Philippe Gonet Brut Réserve voor de intimi) voor €7,90 per glas.Dan de sfeer: die in-en-in warme sfeer van een ouderwetse bistro met zijn vintage tegels, zijn houten bankjes en zijn sfeervolle kaarsen. Op het menu natuurlijk België boven en ook wat Frankrijk voor de streekgerechten. Bij het proeven van de gebakken steengroevechampignons op toast, het mergpijpje in zijn eigen vocht en de gekonfijte varkenswang met linzen uit Puy slaat ons hart een slag over. En toch nemen we geen voorgerecht. Wel kan ik jullie iets vertellen over de perfect geprepareerde préparé met de zalige huisgemaakte frieten, over de precies goed gaar gegrilde lamskotelet, over het royale en smaakvolle vleesbrood op Brabantse wijze dat zo uit moeders pannen lijkt te komen, over het heerlijke stel pensen met appelmoes en puree en over de buitengewone cuberolls, Ierse entrecotehartjes die royaal werden overgoten met roquefort-, groenepeper-, room-, geflambeerde- of bearnaisesaus (die laatste was echter een beetje vloeibaar).Het verdict? Topperdetop! Zeker gezien de heel bescheiden rekening en de betaalbare wijnkaart (super, de Petit Syrah de Jaboulet voor €18,35!).Het weekend afsluiten in zo'n warme omgeving met goed eten en nippend aan een ijskoude appeljenever (zalig, maar drink niet de hele fles leeg!), terwijl er allerlei strips voorbijkomen: is het leven niet mooi?!? Dank aan alle genoemde personen wier humor en zelfspot ons hebben geïnspireerd en waar we groot mee zijn geworden (enfin, zo groot nu ook weer niet!).

Gelegenheid doordesemd met gezellige atmosfeer, attente bediening, verzorgde bistrokeuken en bijzonder schappelijke prijzen.

woord Sandrine Mossiat
vertaling Derk De Graaf
(30/01/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Kzeg a moda

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Kzeg a moda

Sterstraat 2
1620 Drogenbos
Tel: 02/377.65.86

www.kzegamoda.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden