Notos

Mediterraan

Notos
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenMediterraan
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie terras
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €14 tot €22
Hoofdgerecht €25 tot €30
Nagerecht €7 tot €12
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 19:00 tot 23:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
zo gesloten

Over Notos

Zonnige tafel

Aan het eind van deze toch natte zomer willen we een zonnig restaurant met zuiderse smaken opzoeken. We begeven ons naar 'het' Brusselse restaurant dat met uitstekende mediterrane ingrediënten werkt - meer in het bijzonder (maar niet uitsluitend) met ingrediënten uit Griekenland, het geboorteland van de chef-eigenaar. De naam van het restaurant, Notos, betekent de 'zuiderse' wind die aan het eind van de zomer voor regen en onweer zorgt. Het restaurant is heel licht dankzij de wit-grijze muren en de smetteloze tafellakens. Constantin Erinkoglou geeft ons wat we gemist hebben tijdens de vakantiemaanden: zon. Al moet deze zon dan in het bord en in het glas gezocht worden. Bij een glas witte wijn genieten we van een kabeljauwbeignet met skordalia (een soort aioli), noten en biet. De keuken is perfect georganiseerd, de service is vlot. In ons glas komt een andere witte wijn van assyrtiko, een lokale druif. Dan arriveren twee borden met een specialiteit van de kust van de 'mare nostrum'. De koude bereidingen worden gekenmerkt door eenvoud en precisie; het verschil wordt gemaakt door een toets creativiteit. Daarna volgen gemarineerde vis (zeebaars), een kleine groenteterrine met olijfolie (paprika, courgette, aubergine) en een tarama die niet felroze is, zoals gewoonlijk, en de linzen 'in het groen' (een saus van paprika, peterselie, dille...), een bladerdeeghapje met aubergine en amandelmousse en een verrassende (romige) rillette van kip uit Ciscarieis.
De bloemen van Pontos (Grieks voor de Zwarte Zee) zijn ondertussen een klassieker in restaurants: met vlees (varkens-, rund- en wat lamsvlees) gevulde, bloemvormige ravioli gekookt in een bouillon van hoevekip en kruiden. De gevulde (gehakt, eendenlever en krenten) kip is een smakelijke afsluiter van een (ogenschijnlijk) eenvoudige maar verrukkelijke maaltijd. Dankzij de persoonlijke inbreng van de chef is deze uitstekende zuiderse keuken ook een heerlijke, ongekunstelde keuken.
De chef importeert heel wat wijnen rechtstreeks uit het land dat de historische bakermat van de Europese wijnkunst genoemd kan worden. Kies voor de witte en rode wijnen van inlandse druiven: de witte assyrtiko van het Château Julia de Lazaridis (€32) of de rode van de appellation Néméa 2006 (met de agiorgitiko) van het Domein Papaionnou (€32). Een tip: neem het viergangenmenu (€55). En we zouden onze ziel verkopen voor de schotel desserts met Noord-Afrikaanse en Turkse invloeden.

woord Patrick fiévez
vertaling Beryl Muller
(7/09/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Notos

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Notos

Livornostraat 154
1050
Tel: 02/513.29.59

www.notos.be

toon kaart


meer Mediterraan

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden