L'Orchidée Blanche

Vietnamees

L'Orchidée Blanche
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenVietnamees
SpecialiteitExotisch
Prijzen
Budget €Verschillende menuformules (€23,50 - 31)
Voorgerecht €6,0 tot €15,0
Hoofdgerecht €11,0 tot €16,0
Nagerecht €5,0 tot €6,5
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
zo gesloten

Over L'Orchidée Blanche

Aziatische finesse

We zijn in Brussel gezegend met enkele kwalitatief hoogstaande Vietnamese restaurants. Bewijzen dat een Aziatisch eethuis kan uitgroeien tot een culinair instituut, dat is het levenswerk van Katia Nguyen. Een vrouw die in alle opzichten dezelfde kwaliteiten heeft als de bloem die dienst doet als naam van haar restaurant. Katia's pionierswerk wordt nu gekopieerd dat het een lieve lust is. In de jaren tachtig en negentig was haar l'Orchidée Blanche dé vaste waarde voor de Vietnamese keuken in Brussel. Maar het interieur was wat oubollig geworden en haar klanten eigenlijk ook. Nu is het gelijkvloers een mooi tijdloos decor geworden met licht hout en leistenen, de eetzaal op de eerste verdieping is een moderne interpretatie van het koloniale Saigon. De in zwarte jurken gehulde diensters zijn efficiënt, vriendelijk en vooral niet overdreven onderdanig, zoals toch wel vaak het geval is in Aziatische restaurants. Een absolute aanrader hier zijn de salades. Mijn lievelingsgerecht is de salade van pompelmoes en scampi. Maar Katia vindt dat ik deze salade nu wel vaak genoeg gegeten heb en beslist dat ik de Vier seizoenensalade maar eens moet uitproberen. In afwachting van mijn voorgerecht geniet ik samen met een uiterst aangename disgenoot van een fris gekoelde pinot noir. Katia krijgt gelijk. In een mooie witte slakom proef ik van een frisse salade met ananas en papaja, in dunne sliertjes versneden en lichtjes gedrenkt in een vinaigrette. De gegrilde scampi zijn nog lekker knapperig als je erin bijt. Het is een serieuze portie. Voor mij de perfecte lunch op een zonnige dag. Maar het is avond en we hebben nog een hoofdgerecht dat op ons wacht. De in een lotusblad gestoomde rijst is voor mij een ontdekking. Het parfum van het lotusblad is subtiel opgenomen door de gekruide rijst. In veel Aziatische gerechten worden zowel vis als vlees verwerkt. Vaak smaakt het vlees dan naar de vis en omgekeerd, iets wat mijn smaakpapillen niet kan bekoren. Maar vandaag is dat gelukkig niet het geval. Door het stomen heeft ieder ingrediënt zijn eigen smaak bewaard, zowel het knapperig gebakken varkensvlees als de garnalen. Kortom, ik heb genoten van een heerlijke maaltijd.

De betere Vietnamese keuken in Brussel.

woord Marc Boutsen
vertaling Adeline Weckmans
(17/05/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over L'Orchidée Blanche

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over L'Orchidée Blanche

Boondaalsesteenweg 436
1050 Elsene
Tel: 02/647.56.21

www.orchidee-blanche.com

meer Vietnamees

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden