Wok n' Roll

Vietnamees, Thais

Wok n' Roll
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenVietnamees, Thais
Accommodatie menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd, levering aan huis
Prijzen
Voorgerecht €3,8 tot €11,9
Hoofdgerecht €7,4 tot €20,0
Nagerecht €3,1 tot €6,2
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
za van 19:00 tot 23:00
zo gesloten

Over Wok n' Roll

De geur van groene papaya

Op een winternamiddag in 1993 zie ik in de bioscoop De geur van groene papaya, zo'n sensuele film dat mijn besluit vaststond: ik moest en zou naar Vietnam. Na een tussenstop van een week in Bangkok landde ik eindelijk in Saigon. Ik was zo betoverd door het zuiden van Indochina dat ik nooit noordelijker ben gekomen dan Ho Chi Minh. Toen ik na drie maanden weer terugkwam in Brussel, had ik ook nog een tochtje door Cambodja meegepikt, maar kende ik Hué of Hanoi nog steeds niet, noch hun gastronomie. En het is het bekende liedje: de Vietnam-oorlog, dat was Noord tegen Zuid en na de val van Saigon en de uittocht van vele Vietnamezen, kregen wij hier een aanzienlijke Vietnamese gemeenschap. Die vestigde zich rond de universiteit, het epicentrum van vele zaakjes waar je je kon laten inwijden in de wonderen van de Indochinese keuken. Vanwege historische omstandigheden is het dus logisch dat we de Zuid-Vietnamese keuken nu beter kennen, maar geloof me, als je weet dat Vietnam zich over bijna 2.000 km uitstrekt, kan je verschillen tussen de culinaire specialiteiten van de Tonkingolf en die van de Chinese Zee niet zomaar met een korreltje - ehm - rijst nemen... Een van die druppels in de zee van Vietnamese restaurants is dus Wok nRoll, dat een jaar geleden zijn deuren opende. Deze langwerpige, met fuchsiaroze en designlampen aangeklede ruimte is zowel berekend op groepen als op stellen. Wie er aan de knoppen van het fornuis draait? De jonge Nguyen die ook in het traditionele Belgische restaurantwezen heeft gewerkt, maar die - plopperdeplop - uit het noorden van Vietnam komt! Wat erop neerkomt dat de kaart wat afwijkt van mijn favoriete gerechten. Vleesballetjes op houtskool, geserveerd op vermicelli en overgoten met een nuoc-mamsaus? Ik heb het geproefd: mmm, misdadig lekker die zachte smaakpracht! Nog een specialiteit van daarboven, rond de baai van Halong? Hetzelfde recept, maar dan met vis.
En omdat onze sympathieke Nguyen en mevrouw Thi Minh Dung die mee achter het fornuis staat, niet al te rechtlijnig zijn, staan er op de kaart van Wok nRoll ook specialiteiten uit het zuiden, maar ook een fraaie selectie Thaise of Chinese gerechten. Ik heb dus de pekingeend geprobeerd, die gebraden in kleine pannenkoekjes is gerold die je in de hoisonsaus (zoete bruine saus met zwarte bonen) moet dopen. En dan hun fameuze fondue: een schaal vol plakjes rund- en kippenvlees, scampi en pijlinktvis die moet pocheren in een citroengrasbouillon. Om van dit licht verteerbare gerecht te genieten, moet je de tijd nemen en afsluitend de bouillon opdrinken waarin dan de aroma's van alle gefondude ingrediënten zijn samengebald. Dit alles spoelen we weg met de huiswijn, een goed gekozen Marquis de Belloc en we zijn bijzonder te spreken over de parkeerservice en de rookruimte in het restaurant. Verder chapeau voor de 10%-korting op de afhaalgerechten en de bezorgdienst.

Een Vietnamees die je zowel noordelijke als zuidelijke specialiteiten en ook nog eens Thais en Chinees voorschotelt.

woord Sandrine Mossiat
vertaling Derk De Graaf
(1/10/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Wok n' Roll

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Wok n' Roll

Generaal Thijsstraat 2
1050 Elsene
Tel: 02/640.42.29

www.woknroll.be

toon kaart


meer Vietnamees

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden