Soul

Internationaal, Fusion

Soul
© Helen Hermans
Kenmerken
KeukenInternationaal, Fusion
SpecialiteitBiologisch,
Accommodatie brunch
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Voorgerecht €7,5 tot €9,5
Hoofdgerecht €14,0 tot €17,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 19:00 tot 00:00
do van 19:00 tot 00:00
vr van 19:00 tot 00:00
za van 19:00 tot 00:00
zo van 19:00 tot 00:00

Over Soul

Mens sana in corpore sano

Ze zijn Fins, deze mooie zussen die respectievelijk naar Italië en Schotland afgereisd zijn en elkaar in Brussel teruggevonden hebben via een gezinshereniging. Nina, de oudste, was zaakvoerster van de Havana op het Breughelplein. Mojito's, latino dj's, full tobacco-nachten... Leuk voor een tijdje, maar op een bepaald moment begint je gezondheid eronder te lijden. Daarom hebben ze met z'n tweeën de vroegere Chat Perché overgenomen, waarvan de tegelvloer en lambrisering van weleer behouden bleven, en er hun eigen restaurant geopend: Soul. De zaak is alleen 's avonds open. De retro-inrichting is een kruising van diverse Finse stijlen. Ik verkies de keuken van deze meisjes, die geen professionele opleiding (hotelschool, jobs in de horeca en patati patata) gevolgd hebben, boven de gedroogde bloemen en de stillevens die aan de muren hangen. Fonds, reducties, room, blussen met fijne champagne en andere trucjes van meesterkoks zijn hier dus volslagen onbekend. In de plaats krijg je versheid à volonté! Hun credo: geen bloem, geen suiker, geen zuivelproducten... Het weekmenu wordt opgebouwd rond welbepaalde thema's (anti-cholesterol, anti-depressie, anti-slapeloosheid...) en de keuken draait hoofdzakelijk rond bioproducten: veel granen, rauwe groenten, zeevruchten en andere vissen die rijk zijn aan Omega 3.
Als voorafje krijgen we een heerlijk misosoepje en een trio overheerlijke tapenades. Als voorgerecht volgen mosselen met linzen, geparfumeerd met citroenkruid (schitterend en overheerlijk!) en een salade van pompelmoes, avocado, pijnboompitten, rucola, tomaat en granaatappelzaadjes. Leuk! Daarna komen er noedels van champignons in een groentebouillon met scampi én een stuk lamsbout met chili, vergezeld van een kiwislaatje op tafel. Het dessert is een verrukkelijke chocolade- en bananentaart zonder boter of suiker. Da's eens wat anders dan die verdomde moelleux met chocolade die ik al te veel geproefd heb en te zwaar op de maag ligt.

Biologische, overvloedige, gezonde, verse, fantasierijke, kleurrijke keuken vol goede ideeën. Traiteurdienst. Elke maand 's zondags brunch. Engelstalige kaart. Dit is een niet-rokersrestaurant.

woord Sandrine Mossiat
vertaling Andy Van Dingenen
(1/01/2005)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Soul

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Soul

buurt: Zavel
Samaritanessestraat 20
1000 Brussel
Tel: 02/513.52.13

www.soulresto.com

toon kaart


meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden