Nonbe Daigaku

Japans

Nonbe Daigaku
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenJapans
SpecialiteitSchaal- en schelpdieren
Accommodatie menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Lunch voor €9
Voorgerecht €2,8 tot €18,0
Hoofdgerecht €9,0 tot €48,0
Nagerecht €4,5 tot €9,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
zo gesloten

Over Nonbe Daigaku

Een revelatie!

Ik heb net een tournee van de grote kleppers achter de rug, waar zelfgenoegzame sterrenchefs me hun pretentieuze creaties voorschotelden. Met mijn lever halfstok en vol goesting in iets lichts, besluit ik een bezoekje te brengen aan Nonbe Daigaku, het nieuwe adresje waar de kenners vol lof over zijn.
We schuiven aan bij mijnheer Suetsugu, die ongeveer dertig jaar in Tagawa werkte, een serieuze referentie.
Ik geef de chef carte blanche. Zet je schrap voor een van de meest ongewone menu's die ik de laatste maanden heb mogen meemaken.
Filet van patte noire, een beetje geblancheerd om problemen en bacteriën te vermijden, en dan in plakjes gesneden en opgediend met eigeel en sojasaus. Jawel, vrienden: rauwe kip! Ik had dit nog nooit geproefd en het is een heuse topper! Vervolgens is er zeekreeft (die onder onze ogen voorversneden wordt), waarvan we de staart rauw verorberen, vijf minuten nadat hij uit de visvijver komt. Verser wordt moeilijk! Het vlees is van een uitzonderlijke smaak, mijnheer Suetsugu biedt het ons aan in de schelp, versierd met enkele snippers goudblad, puree van avocado en, als ik het goed begrepen heb, minuscule en krokante roggeneieren. De kop en de poten volgen even later, bereid in een lichte bouillon.
Daarna doen we ons tegoed aan een lauwe oesterflan, king crab en champignons geparfumeerd met sinaasappel, een familierecept uit de tijd waarin de mama van de chef een gaarkeukentje uitbaatte in de universiteitswijk van Tokio. Omdat hij begrijpt dat niets me afschrikt (behalve dan dat de hemel op mijn hoofd valt), stelt hij me een degustatie voor van ingewanden van inktvis. De consistentie is verbazend en de smaak doet denken aan zeeëgel. En we gaan verder: we werpen ons op de natto, een kleverige pasta van gefermenteerde bonen. In extase door een dergelijke overvloed aan smaken en texturen stel ik mij een combinatie voor van dit gerecht met Luikse siroop. Lach niet, deze Japanse lekkernij staat bekend om zijn uitstekende aminozuren!
Daarna volgt een aantal klassiekere specialiteiten: gefrituurde tofu met shitake champignons, sushi van ventrèche (een vetter deel van de vis, met een zijdeachtige textuur) van rode tonijn, maki en nigi (rollade van rauwe vis) waarvan de algen subtiel en soepel zijn. De vis is vanzelfsprekend uitzonderlijk vers en de temaki met gegrilde paling en gyzo (aromatisch kruid) smelten weg als een dessert. De versheid van de producten, de kunst om ze tot hun recht te laten komen, de nobelheid van handelen en de gracieuze en vriendelijke bediening zorgen ervoor dat ik in shock geraak. Ik ken twee, drie sterren die een nieuwe bestemming mogen opzoeken!

Authentiek, creatief, de beste Japanner van het land, zelfs van Europa!

woord Sandrine Mossiat
vertaling Filip Leloup
(6/06/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Nonbe Daigaku

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Nonbe Daigaku

Adolphe Buyllaan 31
1050 Elsene
Tel: 02/649.21.49

toon kaart


meer Japans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden