Mie van Bart

Belgisch

Mie van Bart
© Mie Van Bart
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie terras, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht € 12 tot € 15,50
Hoofdgerecht € 14 tot € 32
Nagerecht € 7 tot € 9,50
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 22:00
za van 16:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 22:00

Over Mie van Bart

Bizon-dere brasserie

Mie van Bart is de nieuwe brasserie van Patrick Van Campen (Baron van Zon, De Neus en het vorig jaar uitgebrande Engelentijne) in het stationsgebouw van Weerde. Zonder grote mediacampagne is het een instant succes en dat op een desolate, surrealistische plek, het no man's land tussen twee samenvloeiende spoorlijnen. Ik drink bij het bestuderen van de kaart, die de lay out heeft van een dienstregelingsaffiche van de nmbs, een perfect getapte Cristal Alken (€ 4). De oudste Belgische pils (1928) is nog steeds de beste. Madame bestelt een gin tonic die € 12,50 kost. Dat is € 4,50 meer dan een coupe champagne. Het interieur is perfect uitgekiend: van de mooie verlichte toog, over de houten treinbanken, tot de lange centrale tafel, de intimistische verlichting en natuurlijk de opgezette bizon achterin de zaal. De Ierse filet d'anvers blijkt carpaccio te zijn en geen gerookt vlees. Dan maar garnaalkroketten (€ 14) gevolgd door een entrecote van holsteinrund (€ 27,50). Madame gaat enkel voor een portie mosselen natuur (€ 24). De garnaalkroketten stellen teleur omdat het drie grote bitterballen zijn en geen kroketten. De mosselen zijn mooi, groot en met veel ajuin en selder bereid. De frieten zijn homemade. De entrecote is aan de taaie kant, wat normaal is omdat dit vlees van een gepensioneerde melkkoe komt. Het is juist daardoor zeer smaakvol. De grillsmaak van de houtskoolgrill is merkelijk aanwezig. De bearnaise heeft te lang 'au bain marie' staan pruttelen en is uitgedroogd. Ik vraag een supplement archiducsaus (€ 2,50) en die is perfect. We delen het meest originele dessert op de kaart: chiquita banaan (€9,50). Het is een gekarameliseerde banaan zoals ons moeder die altijd maakte. Vermits op de kaart nadrukkelijk vermeld staat wanneer het laatste vertrek naar respectievelijk Brussel en Antwerpen is, komen we volgende keer zonder fout met de trein.

Deze nieuwe brasserie is net wat het fermettenlandschap tussen Vilvoorde en Mechelen nodig had: simpele gerechten en efficiente bediening.

woord Bart Billen
(7/10/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Mie van Bart

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Mie van Bart

Stationsplein 1
1980 ZEMST
Tel: 015/61.14.47

www.mievanbart.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden