L'Atelier de la Truffe Noire

Mediterraan

L'Atelier de la Truffe Noire
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenMediterraan
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco, terras, ontbijt, brunch, menu is beschikbaar in het Nederlands, aangepast voor andersvaliden
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Voorgerecht €13,0 tot €36,0
Hoofdgerecht €13,5 tot €63,0
Nagerecht €5,5 tot €9,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 09:30 tot 15:00
di van 09:30 tot 22:30
wo van 09:30 tot 22:30
do van 09:30 tot 22:30
vr van 09:30 tot 22:30
za van 09:30 tot 22:30
zo gesloten
Lunch van 11u30 tot 15u, tearoom tot 18u30, avondbediening van 19u tot 22u30. Zo en ma na 15u gesloten.

Over L'Atelier de la Truffe Noire

Genieten voor vermogenden

Hoe moet je dit adres nu betitelen? Je kunt het niet echt een restaurant noemen, noch een tearoom en al helemaal geen snackbar. L'Atelier de La Truffe Noire heeft daar allemaal een beetje van weg. Als om 9u30 de deuren opengaan, worden er aan de lopende band croissants, brioches, caffe lattes en vers geperst sinaasappelsap geserveerd. Om 11u30 is het de beurt aan de lunchgerechten: fijne salades (€13-32), geraffineerde panini (6-16€), topchique carpaccio's en andere delicatessen, zoals schotels van handgesneden San Danieleham of twee plakjes ganzenlever op smaak gebracht met zoutbloem uit Noirmoutier. Dat alles meer of minder rijkelijk bestrooid met truffelsnippers...
We bevinden ons dan ook in de voorkamer van het beroemde Truffe Noire, het monothematische restaurant van Luigi Ciciriello dat van het voor- tot het nagerecht bekendstaat om zijn volgetruffelde menu's. Bestrooi je carpaccio Luigi ermee en hij kost €36. Als je voor de dagsuggesties kiest of voor de warme gerechten van de kaart, word je naar de voorhoede van de hedendaagse gastronomie gekatapulteerd. Een trendy keuken die nu eens onder mediterrane, dan weer onder Aziatische vlag vaart.
Omdat we in een zomerse bui zijn, kiezen we voor de seizoensuggesties: kabeljauw in een cappuccino van kokos en gember (€20,50) en zeeduivelmedaillons op een bedje van artisjokken en tuinbonen, lichte kandeel met zomertruffels (€28,50). Goed gegarneerde, leuk opgemaakte, frisse en kleurrijke gerechten waarin met kennis van zaken met de smaken van de ingrediënten wordt gespeeld, gezonde gerechten die van hetzelfde kaliber zijn als hun prijzen. Zonder poespas zou je ze kunnen noemen, net als de omgeving, die graag ongedwongen wil overkomen: zowel een moment van rust in het turbulente stadsleven als een uitkijk op datzelfde dynamische stadsleven. Het publiek bestaat uit advocaten, zakenlui, klanten van de luxeboetieks in de Louizalaan, buurtbewoners en belastingvluchtelingen uit Frankrijk. Een cliëntèle die als tussendoortje best een broodje wil eten, zolang het maar zelfgebakken (en gegarandeerd met een uitgebalanceerde hoeveelheid omega 6 en 3, wat hier het geval is) en het beleg vooral niet te ordinair is (La Vache qui rit kan het lachen wel vergeten!). Maar terug naar onze tuber melanosporum, die toch op zijn minst al je zintuigen intens prikkelt, als hij dat al niet doet met andere, edelere lichaamsdelen. Neem er een hele bij de kop door een ganzenleverflap met Périgordsaus te bestellen (€63, yep!). Of proef ten minste één keer in je leven de klassieker der klassiekers, roereieren met truffels (€26). Kortom: laat je verwennen in deze ontspannen gelegenheid, als je het je kunt veroorloven!

Van kleine belegde broodjes tot een flap met truffels: hier wordt van ontbijt tot diner een geraffineerd gastronomisch scala tentoongespreid.

woord Sandrine Mossiat
vertaling Derk De Graaf
(1/01/2005)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over L'Atelier de la Truffe Noire

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over L'Atelier de la Truffe Noire

Louizalaan 300
1050 Elsene
Tel: 02/640.54.55

www.atelier.truffenoire.com

toon kaart


meer Mediterraan

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden