Caffè al dente

Italiaans

Caffè al dente
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenItaliaans
Accommodatie terras, tuin
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €10,0 tot €10,0
Hoofdgerecht €14,0 tot €22,0
Nagerecht €6,0 tot €10,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
za van 19:00 tot 22:30
zo gesloten

Over Caffè al dente

Perfectissimo!

Ik ben helemaal weg van Caffè al dente! Van de oprechte glimlach van de eigenaar wanneer je binnenkomt. Van het hemd, de coupe en de Kurt Cobainachtige (maar dan nettere) sik van de ober-sommelier. Van de aan Sophia Lorenachtige sensualiteit grenzende ongedwongenheid waarmee de chef je je bord brengt. Van de rist rode pepers aan de safraangele muren. Van de schappen vol wijnflessen en olijfolieblikken. Van de tot een piramide gestapelde blikjes gepelde tomaten. Van de waaier aan aan Italië gewijde kookboeken. Van de open keuken die door pestokleurige tegels beschermd wordt. Van het met wingerd begroeide, sabayonkleurige terras met stoelen zo groen als jonge rucola en de frambooskleurige geraniumpotten. Van de retro gestylde espressomachine en de achtergrondmuziek (Aaron en Amy W.). Van het ouderwetse stokbrood met olijfolie dat van zodra je gaat zitten al geserveerd wordt.
Vanmiddag staan er twee voorgerechten à €10 op het bord: antipasti of scamorza affumicata (gerookte filatakaas met de kleur van heldere tabak). Ik ga voor de eerste, een fraai gegarneerd bord vol heerlijk geurende rauwe Toscaanse ham, in fijne plakjes gesneden coppa en worst, perfect rijpe, bijna gekonfijte kerstomaatjes, mooie superknapperige en snijverse schijfjes courgette, een half bolletje smeltzachte buffelmozzarella, artisjok in azijn en gegrilde venkel: vers, heerlijk en het is maar dat ik onverzadigbaar ben, anders heb je hier alleen al goed mee geluncht. Bij mijn voorgerecht schenkt Nirvanaboy me een glas grego di tufo (€5), een fijne witte wijn met bodemtonen uit Campanië.
Vervolgens heb ik de keuze uit 3 primi, zoals tortellacci con gamberetti, met rivierkreeft gevulde pasta (€16), penne con salsiccia en cavolo (€16) of chitarra alla puttanesca (tomaat, kappertjes, olijven en ansjovis, €14). Slechts één suggestie voor een secondo: filetto di manzo alla griglia (gegrild rundvlees, €18). Ik kies voor de perfect bijtgare penne die bestrooid zijn met snippers en stukjes licht gesmolten parmezaan. Het vlees van het worstje zonder vel is smaakvol, de stronkjes bloemkool en de plukjes peterselie zorgen voor het pittige accent. Ik begin nu echt verzadigd te zijn en vraag of ze de rest van mijn royale gerecht in kunnen pakken. Jawadde: mijn grungegitarist heeft me verkeerd begrepen en kiepert mijn bord linea recta in de prullenbak! Ik sla de kazen over en bestel een panna cotta. Groot gelijk, want die is zalig: consistentie, temperatuur en smaak zijn tiptop. Om mijn betreurde pasta goed te maken biedt Loves ex me een dessertwijn aan. Met mijn espresso (met chocoladetruffel) en een halfje plat water komt de rekening op €42,50. Bij het naar buiten gaan werp ik nog een blik op de wijnkaart: 500 referenties die tegen wijnhandelaarsprijzen + €10 verkocht worden. Verder 4 grands crus die per glas geschonken worden voor diegenen die geen hele fles willen stukslaan: een buitenkansje voor wijnliefhebbers! En waarschijnlijk een van de beste Italianen van Brussel.

Korte kaart, maar heerlijke gerechten bij deze Italiaan annex wijnzaak. Schitterende selectie wijnen voor weggeefprijzen.

woord Sandrine Mossiat
vertaling Derk De Graaf
(17/09/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Caffè al dente

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Caffè al dente

Dekenijstraat 87
1180 Ukkel
Tel: 02/343.45.23

www.caffealdente.com

toon kaart


meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden