Met Jeannine

Belgisch

Met Jeannine
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitGrill
Accommodatie menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Budget €Fantastische kindermenu's.
Voorgerecht €5,9 tot €12,2
Hoofdgerecht €9,5 tot €17,5
Nagerecht €4,2 tot €6,3
Maaltijdcheques Visa
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
za van 18:30 tot 00:30
zo gesloten

Over Met Jeannine

Mezzanine!

Het is puur toeval dat ik voor mijn beroep binnenloop bij Met Jeannine. Ik herken Christian Rihoux niet meteen, terwijl kroegtijgers en andere dronkelappen kunnen getuigen hoe vaak we elkaar zijn tegengekomen in de Supra Bailly. Dat was een tempel van het nachtleven, een echt stamcafé dat 's avond werd gerund door de onhoudbare Francine, een doortastende kettingrokende vrouw die de plak zwaaide in dit café waar de nicotine van afdroop. Als er rundergehakt met aardappelpuree en gevulde kool op het menu stond, had ze de opdracht mij te bellen. Ik kwam dan langs met Gerard voor een paar pinten en diepzinnige gesprekken, met Bruno deden we dat nog eens dunnetjes over met rode wijn, voor Josrolstoel moesten we de dubbele deur opendoen en met Marianne speelde ik aan de toog met bierviltjes. We speelden er tafelvoetbal en ik scoorde er mijn eerste roddels als recensente. Kris, de Poolse kok van Rick's, kwam er, net als de kok van de Tsampa, de chef van de Châtelain kwam er, en die van de Landau kwam er een stuk gebraden lamsbout eten wanneer hij klaar was in zijn eigen keuken. En ook Christian Rihoux hing er dus rond wanneer zijn shift in de Memphis eropzat. Na vele omzwervingen heeft hij het restaurant overgenomen dat vroeger La Mezzanine heette.Een gastvrije ruimte over twee niveaus (vandaar de mezzanine), een etnische touch, wat jazz op de achtergrond' En op het menu? Vlees! Haasjes, ribbetjes en ingenieuze gigantische spiezen die boven de borden blijven hangen. Andere specialiteit: vleesfondue à volonté (met voor- én nagerecht: €25). Naast het gegrilde vlees ook de Belgische klassiekers: ballekes in Marollensaus, stoofvlees, waterzooi enzovoorts. Ik stort mij op een Ierse cube roll: 450 gram rijkelijk met peterselie bestrooid rundvlees dat precies gebakken is zoals ik het gevraagd heb (rood en warm). Daarbij krijg ik een wat alledaagse gemengde salade met maïs en kant-en-klare vinaigrette, lekker verse frieten en een pepersaus die wel wat pittiger had mogen zijn (€16,50). Om mijn homp vlees weg te spoelen is het glaasje rode Languedoc (€2) goed op zijn plaats. Voor het dessert zet ik mijn lepeltje in een dame blanche met een kannetje chocolade ernaast (€5). Als ik het menu van €25 had genomen, had ik daarbovenop nog een voorgerecht gekregen. Dan zeg ik: puike prijs-kwaliteitverhouding!Om het verhaal rond te maken nog even meegeven dat Francine is weggegaan bij de Supra, die daarna snel kopje-onder is gegaan en later heropend is. Ik heb er nooit meer een voet binnengezet. The magic was overen ik was te oud geworden om me te bezatten! Maar volgens Christian komen nogal wat stamgasten van weleer bij hem, met Francine.

Aangename setting, vlees en andere Belgische klassiekers als specialiteiten.

woord Sandrine Mossiat
vertaling Derk De Graaf
(18/10/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Met Jeannine

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Met Jeannine

Oudergemlaan 152
1040 Etterbeek
Tel: 02/736.66.06

www.metjeaninne.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden