I Latini

Italiaans

I Latini
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenItaliaans
SpecialiteitPizza
Accommodatie terras, menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €9,2 tot €14,5
Hoofdgerecht €9,5 tot €26,2
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 23:00

Over I Latini

Aan het eind van je Latijn

De voordelen van immigratie worden maar al te vaak geminimaliseerd of onder het tapijt geveegd. Als België geen gastland was geweest voor een hele golf Italiaanse emigranten, dan zou je nu geen specialiteiten uit álle regio's van de laars kunnen proeven. Je hebt ze in alle smaken, soorten, maten en prijsklassen, van pizzeria tot trattoria en van bruschetteria tot grande ristorante: wat mangiare betreft, mogen we in onze handen knijpen! Als je toevallig in de buurt van het Sint-Katelijneplein bivakkeert met I Latini en La Piazzeta di Latini, dan heb je helemaal chance! Gebruiksaanwijzing: of je komt in de 'daluren' en je kunt dan heel urban tot 19u op La Piazzetta zitten, wat antipasti uit het buffet picken, uit het assortiment in de vitrine een bord pasta bij elkaar scharrelen en jezelf op een tiramisù trakteren, terwijl je in de kranten van de dag grasduint. Eerlijk eten tegen betaalbare prijzen. Of je neemt de tijd om het nieuwe interieur (ruim een jaar oud) en de uitgebreide kaart met suggesties van I Latini te verkennen. Met de cementen muren, de natuurstenen vloer, het blond eikenhouten meubilair en de fluwelen zitbankjes wil men een sobere maar elegante sfeer creëren met een warme finishing touch, zoals het zonnige timbre in de stem van de hoofdkelner. Op het menu prijken onder meer een bord Italiaanse hapjes (€10,60) en een zwaardviscarpaccio met mosselsalade (€14,20). Eerstgenoemde is vers en gevarieerd, laatstgenoemde origineel en levendig, maar beide voorgerechten vallen uitstekend in de smaak. Daarna planten we onze vorken in de huisgemaakte pasta: scampi- en venusschelpragoût met spaghettini met courgette voor Vera, die daar goed over te spreken is, en pasta met verse grote garnalen, violette artisjokken met Cynarsaus en parmezaansnippers voor mij. Mijn aandacht wordt vooral getrokken door de Cynar, dat beroemde digestief dat gebrouwen wordt op basis van artisjokken en aromatische kruiden. Want mamma mia, als het op bittere brouwsels aankomt, zijn de Italianen ware kampioenen! Deze kleine compositie werkt dus bijzonder goed, want de artisjokken en de Cynar zitten op dezelfde golflengte en de garnalen, van nature altijd een beetje opportunistisch, leggen met plezier het loodje in zo'n aangenaam gezelschap met plezier. Alleen jammer dat mijn pasta niet bepaald al dente is! En wanneer ik dat de ober meld, krijg ik te horen dat ik de gewenste bereidingswijze van tevoren op had moeten geven. Zo'n straffen toebak heb ik nog nooit gerookt! Als je een restaurant moet gaan vertellen dat je je oesters het liefst open eet, je gegratineerde witloof een korstje moet hebben en je zuurkool liefst van witte kool gemaakt moet zijn, waar gaan we dan heen? Goed, afgezien daarvan hebben ze een verstandige selectie wijnen per glas en staat de royale tiramisu zijn mannetje, maar dat neemt niet weg dat het doodzonde is van de slappe pasta!

Een sympathieke Italiaan met interessante suggesties, maar pas op hoe je je pasta wilt!

woord Sandrine Mossiat
vertaling Derk De Graaf
(3/09/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over I Latini

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over I Latini

buurt: Sint-Katelijne
Sint-Katelijneplein 2
1000 Brussel
Tel: 02/502.50.30

www.ilatini.be

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden