Eat & Geniet

Mediterraan, Belgisch-Frans

Eat & Geniet
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenMediterraan, Belgisch-Frans
Accommodatie terras, uitgaansrestaurant, tuin, bar/lounge
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €8,0 tot €15,0
Hoofdgerecht €12,0 tot €19,5
Nagerecht €5,0 tot €8,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
za van 18:00 tot 23:00
zo van 12:00 tot 15:00

Over Eat & Geniet

Zalig zuiders

Bar/restaurant Eat & Geniet opende zijn deuren eind 2006 net buiten de dorpskom van Groot-Bijgaarden. Op korte tijd verwierf de zaak een goede reputatie omwille van zijn krachtige cocktails en zijn hedendaagse keuken met een mediterrane toets.
Centraal in het restaurant staat een hoge toog met grappige barstoelen voorzien van een lila imitatiebontzitting. Samen met de oranje designlampen zorgen die voor een sixties-sfeertje in het loftachtig interieur, waar de loungy muziek op de achtergrond mooi bij aansluit. Ik neem plaats aan een donkerbruin tafeltje, keurig gedekt met een witte linnen loper. Ik bevind me in een bont gezelschap: zowel hippe jongelui als dames van middelbare leeftijd en gezinnen met kinderen genieten hier van een maaltijd. De vriendelijke jonge ober brengt me de kaart. Daarop staan overwegend zuiderse salades en pasta's, een stuk of vijf vegetarische gerechten en zomerse bereidingen met vis. Maar als je een filet pur of côte à l'os verkiest, blijf je hier evenmin op je honger zitten. Kortom: voor elk wat wils.
Ik kies tomaat met mozzarella(€11) als voorgerecht en gebakken tonijn(€19) als hoofdgerecht. Om dat alles door te spoelen bestel ik een half litertje witte wijn (€12). De ober opent - zoals het hoort - de fles aan tafel en laat me voorproeven. De zachte Zuid-Afrikaan mag er zijn. De ober zet de fles in een koelemmer om ze fris te houden en brengt me een mandje met een wit en bruin broodje en boter met olijfolie.
Even later verschijnt mijn mooi gepresenteerd voorgerecht op tafel. Op een rechthoekig bord liggen zes stukken mozzarella en tomaat en een stevige portie frisse rucola. De kaas en de vlezige tomaten zijn rijkelijk bestrooid met oregano en overgoten met net genoeg olijfolie. De rucola smaakt zeer vers en lekker pittig. Een streepje aceto balsamico di Modena maakt het gerecht af. De balsamico is heerlijk zoet en heeft niets azijnachtigs. Duidelijk the real thing.
Na deze lekkere opener vult de ober mijn glas bij, wat hij trouwens de hele avond consequent en net op tijd doet. Hij informeert of het hoofdgerecht meteen mag komen, wat me doet vermoeden dat het even op zich zal laten wachten. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn, al is de wachttijd ook niet zo lang. In goed gezelschap vliegt de tijd zo voorbij.
Mijn geduld wordt in ieder geval beloond. De hoofdschotel is om duimen en vingers bij af te likken. Ik vind deze keer op mijn bord twee stukjes tonijn in een kruidenkorst, perfect dichtgeschroeid, rozig vanbinnen en bestrooid met grof zeezout. De vis is vergezeld van een ruime portie gestoofde sla, enkele gekonfijte kerstomaatjes en twee aardappeltjes gevuld met basilicumpuree. In een kannetje apart zit een zacht sausje op basis van Chianti. Na een laatste glaasje wijn, reken ik af. Ik betaal €42. Niet spotgoedkoop, maar de ingrediënten zijn kraakvers, de bereidingen verzorgd en de bediening tip top in orde. Deze zaak maakt haar naam waar. Ik heb echt genoten.

Gevarieerde, zuiderse keuken met verse ingrediënten. Gezellige atmosfeer en hartelijke bediening.

woord Geert Bouckaert
vertaling Didier Stiers
(22/08/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Eat & Geniet

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Eat & Geniet

Brusselstraat 349
1702 Groot-Bijgaarden
Tel: 02/468.12.82

www.eatengeniet.be

toon kaart


meer Mediterraan

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden